Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stání na invalidech - dá se z toho nějak vybruslit, když vím, že místo není využívané?

Přeji všem dobrý den,

mám jeden dotaz ohledně stání na invalidech. Před cca 2 měsíci jsem s firemním vozem parkoval v místě svého bydliště na místě rezervovaném pro invalidy.

Ono místo je rezervováno na auto naší sousedky v baráku. Sousedka umřela před cca půl rokem a vůz na který je místo registrováno byl asi před dvěma lety ekologicky sešrotován. Tudíž od doby její smrti na onom místě pravidelně parkuju, jelikož vím, že auto s danou SPZ a náležící své majitelce na tomto místě již nikdy stát nebude. Policajti z okolí to vědí, protože mě znají a tudíž jsem celého pulroku žádnou pokutu nedostal (a to že tam těch MPíků denně projede!!!) , až nyní od hlídky z druhého konce Prahy, která asi netušila :D. Tudíž mi přešlo předvolání z magistrátu HMP, k podání vysvětlení

Chci se tedy zeptat, zda se jde při podání vysvětlení odvolat na fakt, že člověk a auto, na které je místo registrováno, jsou již minulostí a místo již nebudou nikdy v životě využívat. Pomůže případně nějak písemné povolení od rodiny majitelky, že na daném místě můžu parkovat?

A jak je to v případě svislého značení místa pro invalidy? Jinak bych se neptal, šel bych a pokutu zaplatil, bohužel firma, s jejíž vozem jsem přestupek spáchal mě nejenže napráskala, ač slíbila, že to zaplatí, ale navíc mi dluží několik desítek tisíc korun na výplatě, takže bych to vážně nerad platil. Firma kromě denního rozpisu (nevím, zda ho ještě uchovali) nemá proti mě žádný jiný důkaz, že jsem vozidlo měl.

Dá se z této situace nějak elegantně vybruslit? Ideálně, aby se to promlčelo nebo alespoň odložilo?

Moc předem děkuji za Váš čas a snahu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli je majitel mrtvý nebo ne, stání je registrované jako místo pro invalidy, a určitě opatřené př…
kamzl 17.10.2015 18:22
kamzl
Dobře, děkuju za radu :), já jsem na radu jiných tedy výzvu ignoroval, takže by se měla vrátit k fir…
Petr92 29.10.2015 09:06
Petr92
Pokud chceš najít zastání,tak ne. Byla-li tam dopravní značka,tak není co řešit. U stopky taky nebud…
pedrosoo 29.10.2015 12:17
pedrosoo
u stopky si necham dokazat, ze jsem nezastavil a prokazat materialni znamku prstupku, zijeme preci v…
obcan 04.11.2015 11:45
obcan
občane, u stopky si necham dokazat, ze jsem nezastavil a prokazat materialni znamku prstupku, zijeme…
milan.cukrar 05.11.2015 06:48
milan.cukrar
minimalne sam sebe, klidne mohu dolozit cely spis, u nas si z toho opice udelaly pokladnicku, jinak…
obcan 05.11.2015 13:33
obcan
Děkuji za nabídku, rád se poučím z Vašeho spisu. Stránky 30km znám... poslední
milan.cukrar 06.11.2015 13:09
milan.cukrar

Jestli je majitel mrtvý nebo ne, stání je registrované jako místo pro invalidy, a určitě opatřené příslušnou značkou.Tenhle status buď musí změnit příslušný magistrát na základě místní úpravy nebo např. skončením nájmu místa.Do té doby je to jako každý jiný zákaz trestaný podle platného silničního zákona a každé vozidlo které není označeno tabulkou pro invalidy by na něm nemělo parkovat s vyjímkou IZS.

Místní policie toto třeba ví proto to kolikrát tolerovali - i když nesprávně - ale hlídka odjinud už takové pochopení holt neměla a konala.

z tohodle nijak nevybruslíte,leda se vymluvit na "nezávislé zastavení vozidla" =že se vám tam auto porouchalo, vy jste ho tam dal aby nevadilo provozu apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru