Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zbraně a jejich nošení - kategorie D

Dobrý den,
měl bych dotaz na nošení zbraní, vcelku je jedno jaké kategorie, pokud se nepletu. Je asi vcelku jasné, že zbraně se musí nosit pouze skrytě a ani obrysy nesmí být vidět (tričko v létě, ...) Měl bych však dotaz. Pokud je na vstupních dveřích v nákupním centru na piktogramu zákaz zbraní, je tím myšleno pouze to, že v žádném případě není možno se zde bránit zbraní, nebo je zakázán vstup s zbraní do obchodního centra? Je to na vícero místech, mám pocit, že i například v klubech a podobně. Časem budu pořizovat Déčko na EDC (Every Day Carry), tak je fajn vše nejdříve projít právně a poté teprve zakoupit zbraň. To, že ji musím plně ovládat snad není potřeba ani zmiňovat... ale s tímhle už zkušenost mám :-)

Děkuji předem všem za rady :-)

loading...
Předmět Autor Datum
v dané kategorii je vylíčeno kde a k čemu zbraň slouží nebo kde ji můžeš viditelně nebo skrytě nosit…
kamzl 19.10.2015 18:18
kamzl
Děkuji za radu, samozřejmě tohle znám, Česká Republika není tolik liberální a zákony nám nepovolují…
Anonymous3 19.10.2015 22:11
Anonymous3
Na zbraň kategorie D musíš mít minimálně 18 let a způsobilost k právním úkonům (lidově řečeno být sv…
Roker 19.10.2015 18:31
Roker
Tak to už jsem vůbec nezmiňoval, protože je to jasné, ale děkuji za radu, byla to jedna z možností c…
Anonymous3 19.10.2015 22:08
Anonymous3
Tak já bych jen zmínil, že abys mohl mít kategorii D (nosit zbraň do míst kam má veřejnost přístup i…
Araneus84 19.10.2015 23:05
Araneus84
My jsme to asi kazdy jinak pochopili... Mam na mysli kategorie zbrani a skupiny zbrojního průkazu, c…
Roker jinde 19.10.2015 23:52
Roker jinde
přesně tak, vůbec nechápu co to tu bylo o testech, ani o A,B,C jsem tu nemluvil, mluvím o kategorii…
Anonymous3 20.10.2015 06:53
Anonymous3
Jaký Déčko chceš nosit na EDC? Co budeš dělat až na tebe se stříkačkou někdo vytáhne opravdickou kro…
Redsnake 20.10.2015 13:02
Redsnake
Kdo říká, že ji vždy použiji? Jo, je to risk, ale je lepší mít něco, nežli nic... :) a navíc, plyno… poslední
Anonymous3 21.10.2015 21:48
Anonymous3

v dané kategorii je vylíčeno kde a k čemu zbraň slouží nebo kde ji můžeš viditelně nebo skrytě nosit, kam s ní nesmíš a kdy a kde ji můžeš použít.

ale tohle by jsi už měl vědět než půjdeš tu danou skupinu dělat a něco o tom nastudovat.

Logicky ale tyhle samolepky mají spíš stejný efekt jako samolepka zákazu zmrzliny nebo psa(bojového nebo ne, taky to je zbraň a nikdo to nepozná).jedná se pouze o upozornění na "nebezpečné věci, které na dané místo nepatří z nějakého důvodu(paniky, apod.)

Spíš bude problém vždycky i když tu zbraň použiješ tak kde je nebo ta samolepka není, po každém průseru střelbě, nebo jen vyhrožováním, nebo stačí to nevhodně ukazovat, třeba i maketu a mohl by být problém.

Děkuji za radu, samozřejmě tohle znám, Česká Republika není tolik liberální a zákony nám nepovolují i pouze pro zastrašení vytahovat zbraň, ačkoliv expanzku... i při větší obraně budu sepisovat protokol, hold to tak je, ale má to docela své plusy, přece jen ČR má snad nejlepší zákony o zbraních..

Na zbraň kategorie D musíš mít minimálně 18 let a způsobilost k právním úkonům (lidově řečeno být svéprávný). Cedulky na obchodních domech, poštách a já nevím kde všude jsou více méně přáním provozovatele. Pokud by jsi se v obchodním centru musel oprávněně bránit zbraní, ona cedulka nemá naprosto žádný přitěžující účinek. Například ale v místech, kde se zbraně kontrolují (koncerty, diskotéky, zábavní kluby) ti mohou odepřít se zbraní vstup, pokud ji u tebe najdou/uvidí.

Tak já bych jen zmínil, že abys mohl mít kategorii D (nosit zbraň do míst kam má veřejnost přístup i do míst, kam přístup nemá), tak na to existují pouze 4 verze testů, přičemž jeden byl vyřazen ministerstvem. Takže pokud máš známého, co dělá zkušebního komisaře, stačí se naučit nazpaměť ony tři verze stylem accbac... :-) Napsání testu je pak otázka 5 minut.

My jsme to asi kazdy jinak pochopili... Mam na mysli kategorie zbrani a skupiny zbrojního průkazu, což je dost zásadní rozdíl... Já jsem byl v tom, ze zadavatel, pokud jsem teda dobře pochopil, resi zbrane kategorie "D" k čemuž žádné testy skládat netreba ;-)
Pokud se bavíme o zbrojnim průkazu, jez obsahuje skupinu "D", /pro výkon povolání/, pak je to samozřejmě jinde a tam, myslím, může mit nějaké cedulky uplne u (_!_)

Jaký Déčko chceš nosit na EDC? Co budeš dělat až na tebe se stříkačkou někdo vytáhne opravdickou krochnu? To budeš čučet..

Já vím, že se to s největší pravděpodobností nestane, ale Dčko je na sebeobranu nesmysl.

EDIT: ve vztahu k původnímu dotazu. Nálepka na dveřích s přeškrtnutou zbraní se dá chápat při nejlepší vůli jak přání majitele obchodu aby tam nevstupovali lidé se zbraní. Maximálně. Nic jiného v tom není a nikdo ti nemůže bránit vstoupit se skrytě nošenou zbraní. Ale třeba StarBucks bojkotujeme, protože to jsou gunfree zony a tím pádem ideální střelnice pro pošahance.

Kdo říká, že ji vždy použiji? Jo, je to risk, ale je lepší mít něco, nežli nic... :)

a navíc, plynovka je výborná, pokud se použije rychle a s překvapením, popřípadě první do vzduchu pro zastrašení a poté pepř...
90% by zdrhlo okamžitě pryč, ten psychologickej efekt je dost velkej..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...