Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem terénne úpravy

Dobrý deň prajem.

Mám na Vás otázku. Prosím Vás, môžem si na svojom pozemku, ktorý je vedeny ako trvalé trávne porasty robiť terénne úpravy? Tým myslím, že vykonávať odkopové a vyrovnávacie práce za účelom lepšieho obhospodarovania pozemku. Zemina, je rozplanirovana na pozemlu mojom. Od susedného pozemku to robím vo vzdialenosti 1m. Porebuejm na takéto úpravy súhlas suseda aj keď ho nijako neobmedzujem a ani neohrozujem? Ďakujem za odpoveď.

S pozdravom Vlado Klinka

Předmět Autor Datum
Tipuju že tohle bude stejné i Vás. Je slušnost to ohlásit, stačí na obecním úřadě.Sousedovi říct co…
kamzl 02.11.2015 19:50
kamzl
Nepocul som o tom, zebys a vykopove prace museli niekde hlasit.
fleg 03.11.2015 08:54
fleg
Bylo by dobré se někde přesvědčit, jestli, byť na svém pozemku, nenarazí na nějaký kabel nebo potrub… poslední
Yarda 03.11.2015 10:01
Yarda

Tipuju že tohle bude stejné i Vás.
Je slušnost to ohlásit, stačí na obecním úřadě.Sousedovi říct co plánuju.

Problem by mohl nastat jestli ta plocha není v nějakém ochranném pásmu...

...např. blízko el. vedení, nebo zakresleného vodovodu apod. ale to by jste měl vědet zda něco takovýho tam tudy nevede.

...na takovýmhle pozemku můžete defakto pěstovat třeba brambory, nějakou zeleninu, skladovat si tam dříví, parkovat auta, prostě povrchové úpravy, při kterých nepůjdete 1 metr pod zem, nebo jak už jsem psal nenarušíte tím zásahem ochranné pásmo, či tam nezačnete stavět kůlny nebo pevné základy.

Bylo by dobré se někde přesvědčit, jestli, byť na svém pozemku, nenarazí na nějaký kabel nebo potrubí o kterém ani nemusí vědět. Kolega zatloukal zemnicí kolík, narazil na kabel a půl sídliště bylo bez proudu. Rodiče si zřizovali plynovou přípojku a museli mít k tomu výkopové povolení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru