Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstoupení od kupní smlouvy nemovitosti

Dobrý den,
potřebovala bych od Vás poradit.
Mám uzavřenou kupní smlouvu na nemovitost- jsem kupující,jedná se o rodinný dům. Nastal problém s bankou. Ve smlouvě je uvedeno, že peníze budou převedeny z vyřizovaného úvěru do advokátní úschovny. Už teď vím, že úvěr nebude stihnut do data uvedeného ve smlouvě. Chci od smlouvy odstoupit. Zaplatila jsem polovinu rezervačního poplatku (30.000,-Kč) s tím, že je ve smlouvě uvedeno, že zbylých 30.000,-Kč bude realitce vyplaceno taktéž z vyřízeného úvěru. Mám tedy otázku- Jak mám sepsat odstoupení od kupní smlouvy a plyne pro mě nějaká sankce z odstoupení?
Děkuji za odpověď a radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
záleží na smlouvě. Realitka je jakýsi prostředník, podle podmínek smlouvy buď za nedokončené zprostř… poslední
kamzl 11.11.2015 19:06
kamzl

záleží na smlouvě. Realitka je jakýsi prostředník, podle podmínek smlouvy buď za nedokončené zprostředkování prodej z jekéhokoliv důvodu se rezervační poplatek buď vrací celý vám nebo si jej Rk poenchá za "námahu".

Je možnost že si RK ponechá jen tu polovinu kterou jste složila a nadále s Vámi ukončí spolupráci, zas to ale záleží zda např, nebyl ten jistý makléř zároveň soukormá osoba která úvěr poskytovala. možností je více chce opravdu přečíst podmínky odstoupení, která by měly být nedílnou součástí, pokud jsou nesrozumitelné nebát se kontaktovat např. právníka nebo nějakou o.p.s. která podmínky srozumitelně vysvětlí a poradá jak postupovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru