Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud váš přítel bude v čase doručování zásilky na adrese uvedené na zásilce, předá pošťák danou zás…
Araneus84 19.11.2015 13:58
Araneus84
Pokud bude daná zásilka uložena na poště, nikdo jiný kromě vás nebo osoby s plnou mocí od vás ji neb…
Yarda 19.11.2015 14:10
Yarda
Akorát zmocněnci nevydají zásilku "Do vlastních rukou". Já to Jardo upřesním. Služba do vlastních… poslední
Dale Cooper 19.11.2015 15:51
Dale Cooper

Pokud váš přítel bude v čase doručování zásilky na adrese uvedené na zásilce, předá pošťák danou zásilku jemu (nevím, zda je to správně, popisuji realitu).
Pokud bude daná zásilka uložena na poště, nikdo jiný kromě vás nebo osoby s plnou mocí od vás ji nebude moci vyzvednout.

Pokud tedy chcete vyloučit možnost, že by zásilku převzal kdokoli jiný žijící s vámi na společné adrese než jste vy sama, doporučuji zvolit jako způsob doručení: balík na poštu.

Pokud bude daná zásilka uložena na poště, nikdo jiný kromě vás nebo osoby s plnou mocí od vás ji nebude moci vyzvednout.

Existuje "Průkaz zmocněnce", vydávají ho na poštách, stačí, když požádat o ten průkaz přijde sám zmocnitel (tj. ten, kdo zmocňuje) a pak dopis, peníze nebo balík co přijde zmocniteli vydají i zmocněnci. Akorát zmocněnci nevydají zásilku "Do vlastních rukou". Ale to lze zařídit, když zmocnitel u notáře zažádá o plnou moc, aby zmocněnec mohl přebírat i tyhle zásilky. Ovšem zmocněnec musí pro ně jít na poštu, pošťák mu ji nevydá, protože na poště si plnou moc okopírují a pošťák s sebou obvykle kopírku nenosí.
Nevím, nakolik je to podle předpisů, tohle je má zkušenost, přebírám takhle zásilky pro syny co už s námi moc nejsou,

Akorát zmocněnci nevydají zásilku "Do vlastních rukou".

Já to Jardo upřesním. Služba do vlastních rukou je dvojí.
- do vlastních rukou, tohle se vydá adresátovi, jeho zmocněnci nebo zákonnému zástupci; obvykle jde o modrý pruh. Tohle, když máš průkaz příjemce, dostaneš.
- do vlastních rukou výhradně jen adresáta, tohle se vydá jen a pouze adresátovi; obvykle to má červený pruh. Správně, kdybys měl ty plné moci čtyři, tak tohle nelze vydat nikomu jinému, ať máš, co máš. Notář nenotář.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru