Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepsání automobilu

Dobrý den,
ráda bych se zeptala jak nejlépe postupovat v mé situaci.
Na začátku letošního roku jsem prodala auto, sepsali jsme smlouvu ve které byla domluva o splátkách s dodatkem že až se auto splatí, bude převedeno na nového majitele.
Ke splacení automobilu došlo v dubnu. (auto bylo na 3 splátky). Bohužel od té doby dělá "nový majitel" problémy. Komunikuje vlažně, věc neustále odkládá a vlastně poslední dobou nekomunikuje vůbec. Auto má od ledna ve svém držení. Mě zůstal velký techničák a druhé klíčky, což jsme si měli předat při přepsání.
Zaprvé se bojím že s autem něco vyvede a problém bude můj a zadruhé na auto stále platím povinné ručení.
Auto pokud vím nemůžu odhlásit pokud ho zároveň na někoho nepřihlásím a nechci přestat platit povinné ručení, bojím se že z toho problémy vyplynou jen mě.

Poradíte někdo, co s tím?

Díky :-)

Předmět Autor Datum
Na přesný postup by musel být známa celá kupní smlouva. Dle této smlouvy se v některý čas stal majit… poslední
milan.cukrar 23.11.2015 20:13
milan.cukrar

Na přesný postup by musel být známa celá kupní smlouva. Dle této smlouvy se v některý čas stal majitelem vodla kupec. Od té doby nejste již právním majitelem vozidla a Vaší povinností je do 10 dnů nahlásit změnu vlastníka. JinakVám hrozí sankce.
Nevidím jediný důvod, proč za něj platíte pojištění. Vyzvěte nového vlastníka, aby se do 5 dnů dostavil společně v Vámi ke změně vlastníka. Pak ho můžete stračit, že mu zneplatníte malý techničák (nahlásíte za 100Kč ztrátu a při kontrole policií se na to přijde. Nebo podáte na Vašem registru žádost o změnu vlastníka, s tím, že kupec se opozdil a přijde za 10-15 minut, ale vy musíte na jiné jednání.
Pak úřad bude muset konat a vyzvat jeho, aby se dostavil. Vám poté nehrozí sankce..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru