Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chytání zvířat

Dobrý den
Rád bych chtel v létě natáčet různe ,,dokumenty" typu chození po přírodě a představování různé nalezené zvěře divákům. Samozřejmě bych našel vzal opatrně do ruky a ukázal do kamery a zase pustil zpět na místo kde bylo chyceno. Ale potřeboval bych vědět jestli je to trestné takhle chytat zvěř do ruky.
Předem děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
mnohé chránené živočíchy oficiálne nieje vôbec možné vo volnej prírode odchytávať a inak s nimi mani…
audax 23.12.2015 21:34
audax
No ani ho nemusí přímo nškdo nachytat,ale jakmile to někde zveřejní,chytí se toho nějaký ochránce(tj… poslední
Karel04 24.12.2015 23:25
Karel04

mnohé chránené živočíchy oficiálne nieje vôbec možné vo volnej prírode odchytávať a inak s nimi manipulovať,rušiť ich bez príslušných povolení,takže na to si treba dať pozor,rovnako treba rešpektovať aj príslušné predpisy ohladne chránených krajinných oblastí,kam tiež mnohé parky,lesy a lesoparky patria,tam tiež platia určité zákazy etc...podla stupňa ochrany,do ktorého sú zaradené,to by si sa mohol velmi rýchlo dostať do nejakého prúseru,pokial by Ťa nachytala nejaká lesná stráž a podobné buzerujúce orgány,alebo by niekto šikovný niekam oznámil Tvoje konanie......

No ani ho nemusí přímo nškdo nachytat,ale jakmile to někde zveřejní,chytí se toho nějaký ochránce(tj.zelený ekoterorista,co se chce zviditelnit)a začne zkoumat,jaké všechny zákony a vyhlášky autor porušil.To samé bylo,když začali v Maďarsku budovat plot proti migrantům,tak hned tamní ochránci havěti to začali napadat,že prý zatloukání kůlů ruší pod zemí nějaké vzácné krtky.Dupot tisíců běženců denně jim zřejmě nevadil.
Ale já bych ta zvířátka taky nechal na pokoji,filmovat se dají i na zemi nebo na větvi bez braní do rukou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru