Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Citace trestního zákoníku

Zdravím, potřebovala bych nutně a rychle poradit s citací z trestního zákona. Jedná se mi o trestní zákoník 40/2009, který má ale dvě části, já bych potřebovala odcitovat druhou část, hlava I. Trestné činy proti životu a zdraví, díl I.Trestné činy proti životu, §140 vražda a vůbec nevím jak to celé odcitovat, jako nepřímou citaci, ale i jak z toho udělat přímou citaci... =( Potřebuji pouze vypracovat tady ten jeden příklad, abych podle něj věděla, jak se to dělá prosím? =(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vůbec nerozumím, co vlastně potřebuješ.
Dale Cooper 21.01.2016 20:23
Dale Cooper
Zda, pokud chci tento zákon přesně citovat v nějaké své seminární práci, zda to bude vypadat nějak t…
Misi 21.01.2016 22:36
Misi
Normálně se píše zvlášť závažný zločin vražda dle § 140 odst. 1 tr. zákoníku (pokud jde např. o vraž… poslední
osobne 30.01.2016 12:35
osobne

Zda, pokud chci tento zákon přesně citovat v nějaké své seminární práci, zda to bude vypadat nějak takhle:
(Zákon č. 40/2009 Sb., O trestných činech proti životu, §140), popřípadě jestli tam mají být zakomponován(Zákon č. 40/2009 Sb., O trestných činech proti životu, §140) ta hlava I, díl I. , nebo co tomu ještě chybí?

Normálně se píše zvlášť závažný zločin vražda dle § 140 odst. 1 tr. zákoníku (pokud jde např. o vraždu spáchanou podle prvního odstavce příslušného paragrafu, ten paragraf má totiž víc odstavců). Trestní zákoník je jednoznačný pojem, který se nemusí specifikovat číslem zákona. Paragraf příslušného trestného činu a odstavec musí být jasně specifikovaný. To že jsou trestné činy uvedeny v určité části zákona, hlavě, oddíle, se obecně nijak nespecifikuje. Viz např. rozsudek nad Nečesaným: www.lukasnecesany.cz/dokumenty/ostatni/rozsudek.pd f.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru