Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Súkromný pozemok?!

Pekný deň prajem,pôjdem na to stručne. Existuje jedno "opustené" letisko kde už lietadlá nepristávajú. Hovorí sa že ten pozemok je súkromný no žiadne označenia brány alebo rampy tam nie sú. Dokonca aj cesta naň vyzerá ako po výbuchu a pochybujem že cez zimu sa tam s osobákom niekto dostane. Príležitosťne sa na ňom konajú tuning zrazy.dragy atď.. Z tretej ruky som počul že raz tam chlapcov prišla vyhodiť polícia a dokonca im vraj zkontrolovali aj dezén na rezerve, ale dáva to zmysel? Ako môže obyčajný smrtelník zistiť že sa na plochu nesmie a maju vôbec policajti právomoc niekoho kontrolovať na sukromnom pozemku ktorý nie je evidovaný ako štátna cesta ? Za objasnenie predom ďakujem a ospravedlňujem sa za možné chyby(píšem to na mobile).

Předmět Autor Datum
No jestli tam chcete pořádat technoparty nebo nějakou akci,tak bez svolení majitele pozemku to stejn…
Karel04 21.02.2016 11:36
Karel04
Zdegnenerovaná fízlovská mafia riadená boľševicko-eštébáckymi panghratami v SR, nesmie bez pozvania… poslední
Nuda 21.02.2016 13:01
Nuda

No jestli tam chcete pořádat technoparty nebo nějakou akci,tak bez svolení majitele pozemku to stejně nepůjde.Taky by se to mělo oznámit na obecní úřad.Majitele snadno zjistíte na katastru nemovitostí,nějaká označení,brány a ploty nejsou povinná.

Z tretej ruky som počul že raz tam chlapcov prišla vyhodiť polícia a dokonca im vraj zkontrolovali aj dezén na rezerve, ale dáva to zmysel? Ako môže obyčajný smrtelník zistiť že sa na plochu nesmie a maju vôbec policajti právomoc niekoho kontrolovať na sukromnom pozemku ktorý nie je evidovaný ako štátna cesta ?

Tak oni třeba porušovali jiné zákony-ochrana přírody,nepřiměřený hluk,exhalace z nevyhovujících strojů,vniknutí na cizí pozemek atd.Důvod se vždy najde,dneska nesmíš ani s tovární čtyřkolkou s STK jezdit po cizím lese.

Zdegnenerovaná fízlovská mafia riadená boľševicko-eštébáckymi panghratami v SR, nesmie bez pozvania (písomného, ústneho, konkludentného) majiteľa nehnuteľnosti na pozemok vstúpiť z vlastnej vôle. Jedine na písomný príkaz vecne príslušného súdu (čl.48 Ústavy SR).

Zákon spolu s ústavou taxatívne a explicitne definuje kedy je možné vstúpiť štátnou políciou na nehnuteľnosť v držbe súkromného vlastníctva bez rozhodnutia súdu alebo súhlasu majiteľa nehnuteľnosti.

Polícia vyhodnotila protiprávny stav na základe ktorého mohla vtrhnúť svojvoľne kamkoľvek za účelom zjednať nápravu, verejný poriadok, prípadne zaistiť páchateľov zločinu na tvári miesta. Tento ich "dôvodný" úkon musí byť písomne uvedený do verejnej zápisnice PZ SR.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru