Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odškodnění za podvod

Zdravím, před rokem jsem byl okraden o tisícovku (poslal jsem zálohu za telefon přes inzerát kterej nepřišel, příběhu vás ušetřím) každopádně policie vypátrala pachatele a prej je to nějáká známá firma a byl v podmínce. Teď mi přišel dopis, kde mi napsali, že případ odkládají, protože sankce by byla bezvýznamná vedle trestu kterej má dostat za jinou činost a že s nárokem na náhradu škody se mám obrátit na můj příslušný okresní soud.
Nevíte co to znamená? Co bych měl jako hlásit na mým soudě? Mám prostě podat žalobu na toho pachatele o náhradu škody a soudit se tak kvůli tisícovce?
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ano presne tak,škodu musíš vymáhať na samostatnom občiansko-právnom konaní-podaj napr. v zrýchlenom… poslední
audax 06.03.2016 08:12
audax

ano presne tak,škodu musíš vymáhať na samostatnom občiansko-právnom konaní-podaj napr. v zrýchlenom konaní žiadosť o vystavenie platobného rozkazu,pokial to nepomôže,tak žiadaj o vykonanie exekúcie,pokial dotyčný nemá trvalé zamestnanie,exekútor mu môže siahnuť na akýkolvek majetok ,aj pokial berie nejaké sociálne dávky,môže mu ich strhávať v kompletnej výške až do vyplatenia celej spôsobenej škody,finančná škoda do určitej výšky je braná ako priestupok a obvykle je trestaná len pokutou a až od určitej výšky je považovaná za trestný čin,bohužial v určitých momentoch má v podstate viac práv a lepšie je chránený páchatel,ako samotná obeť....príliš vela možností nemáš,poraď sa s nejakým konkrétnym právnikom,ktorý si preštuduje všetky konkrétne záležitosti a zváži všetky dostupné možnosti-existujú aj bezplatné právne poradne,kde sa poradíš s nejakým konkrétnym právnikom reálne so všetkými potrebnými podrobnosťami,máš možnosť aj pred samotným súdnym konaním požiadať o odpustenie súdnych poplatkov,pokial splníš určité kritériá,to všetko preberieš takisto s konkrétnym právnikom,ktorý sa s tým bude zaoberať....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru