Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hospodaří někdo na našem pozemku?

Dobrý den, před 5 lety jsme s bratrem zdědili několik pozemků a do této doby jsme to příliš neřešili. Nedávno jsem se kouknul na veřejný registr půdy lips a u našich pozemků v políčku DPB jsme našli nějaké cizí jméno. Co to znamená? Žádnou smlouvu jsme nepodepisovali a otec také ne...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A já jen dám odkaz na aplikaci, která mapy a katastr dává dohromady. Stačí přiblížit.. www.katastr2… nový
L-Core 09.03.2016 20:00
L-Core
Podrobný návod na zjištění zemědělce, který hospodaří na konkrétní parcele, naleznete například tady… nový
LPIS 26.09.2017 18:06
LPIS
Tieto postkomunistické nelegálne vzťahy sú aj u nás, komplet role užívané nejakou s.r.o., alebo zavo… poslední
Nuda 26.09.2017 18:58
Nuda

Tieto postkomunistické nelegálne vzťahy sú aj u nás, komplet role užívané nejakou s.r.o., alebo zavodnené role s umelými hrádzami vybudované v zápale budovania päťročníc z rokov šesťdesiatych na rolách pôvodných majiteľov a zákonných vlastníkov, zaliate chovnými rybníkmi a vodnými nádržami o stovkách hektárov vodnej plochy.

Mňa by velice zaujímalo, kto vlastne z takejto plochy užívanej tretími subjektami, ktoré nie sú riadne zapísaní v LV ani ako užívatelia, ani pod vecným bremenom, platí štátu dane z plochy roľníckej pôdy. Dokonca súkromné role zabrali súkromné fyzické osoby, chatári, záhradkári bez riadnych zmlúv s pôvodnými majiteľmi na ktorých si stavajú už nie iba chaty, r.d., ale poschodové vily a haciendy o rozlohe 400m2 s krištáľovými lustrami, čiže dáčí po vzore magúčevo CCCP.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru