Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neumožnění revize plynu v družstevním bytě

Dobrý den, potřebovala bych poradit.Jsem členem bytového družstva. Družstvo má povinnost provádět jednou za 3 roky revizi plynu. Jeden z nájemníků odmítá opakovaně do svého bytu plynaře pustit a dále nekomunikuje. I ve stanovách družstva je povinnost tyto revize umožnit. Je možné tohoto nájemníka k revizi nějak donutit? Za neprovedenou revizi odpovídá jako majitel domu družstvo. Nájemník vlastně porušuje stanovy. Co s tím?
Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
http://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-o-obchodnich -spolecnostech-a-druzstvech-zakon-o-obchodnich-ko…
TNT 19.03.2016 21:13
TNT
Poraďte se s plynaři. Nedávno u nás kontrolovali úniky plynu, jeden podivín je nechtěl pustit do bar…
Yarda 20.03.2016 09:44
Yarda
To musí řešit na družstvu,plynaři prostě napíšou - neumožněn vstup.
pedrosso 20.03.2016 15:35
pedrosso
Vezměte stanovy družstva, tak máte napsáno, jak postupovat. Nemyslím komkrétně, ale obecně to tam mu… poslední
milan.cukrar 21.03.2016 07:36
milan.cukrar

http://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-o-obchodnich -spolecnostech-a-druzstvech-zakon-o-obchodnich-kor poracich/f4591595/#p615

Jedná se o hrubé porušení stanov, takže začíná to písemnou výstrahou (do rukou člena družstva a vytapetovat tím taky barák) a po 30 dnech je třeba, aby představenstvo případně členská schůze byla akceschopná a bylo to zálohované advokátem, aby se minimalizovaly procesní chyby, kdyby se protistrana chtěla soudit. Buď pustí dovnitř člověka pro revizi a tím splní povinnosti vůči družstvu nebo zánik členství a vyklizení bytu, nic mezitím neexistuje.

Poraďte se s plynaři. Nedávno u nás kontrolovali úniky plynu, jeden podivín je nechtěl pustit do baráku, snad se zmiňovali, že by museli požádat o asistenci cajty, že by z jeho strany mohlo jít o obecné ohrožení. Případně že by ho mohli od plynu odpojit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru