Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odvolání zamítnuteho důchodu

Dobrý den,
Chtěla bych požádat o radu. Mamka si žádala o inv. důchod. Ale jelikož neměla dostatečné vyšetřeni ( i když o něj žádala) žádost jí zamítli. Četla jsem ze je možné podat odvolání do 30.dnu. Takhle doba již uplynula, ale po řádném vyšetření v Brně (ktere ji dříve nechtěli udělat) zjistili rakovinu 4. Stupně (které se neobjeví ze dne na den) tudíž je jasné že jí měla už při první žádosti o důchod. Je tedy možné se ještě nějakým způsobem odvolat i po uplynulé době 30ti dnů?
Předem děkuji za Váš čas a odpověď.

Předmět Autor Datum
Obávám se, že po uplynutí lhůty pro odvolání již to řízení obnovit nepůjde. Nic vám ale nebrání požá…
Kurt 10.04.2016 23:23
Kurt
Taky bych to viděl, že je nutno požádat znovu a projít nově celým procesem. Pokud si v něčem nevíte…
tojezdenek 11.04.2016 08:32
tojezdenek
po uplynutí odvolacej doby už obnoviť pôvodné konanie nepôjde,ale ako už bolo napísané,požiadať znov…
audax 11.04.2016 11:23
audax
Nesmysl s vyšší instancí, když nepodala zavčasu odvolání. Musí znovu na OSSZ. 8-)
tojezdenek 11.04.2016 11:35
tojezdenek
Všem vám děkuji za Váš čas a odpovědi. Zjistila se nová zkutečnost kterou jsem bohužel nevěděla. Mam…
XkaX 11.04.2016 13:16
XkaX
Vše se odvíjí od stanoviska (zpráv) lékaře - obvodního, odborného ... . Maximálně je můžete požádat,…
tojezdenek 11.04.2016 13:59
tojezdenek
Já bych to také viděla spíše na podání nové žádosti o ID, odvolací řízení se může táhnout zbytečně d… poslední
ivzez 11.04.2016 17:25
ivzez

Taky bych to viděl, že je nutno požádat znovu a projít nově celým procesem. Pokud si v něčem nevíte rady, stačí se obrátit - i elektronicky třeba sem: poradna.nrzp.cz , nebo podle místa bydliště sem http://www.nrzp.cz/cinnost-v-krajich/poradny-nrzp- cr-v-regionech/1357-adresar-poraden.html (mnohdy možno i onlene třeba Skypem) a případně může pomoct i poslanec Krása - sám invalida - zde poradna.html - spolu se svým okruhem poradců. 8-)

po uplynutí odvolacej doby už obnoviť pôvodné konanie nepôjde,ale ako už bolo napísané,požiadať znovu s novými lekárskymi správami,prípadne sa obrátiť na vyššiu inštanciu,než ktorá pôvodne rozhodla/z napr. obvodnej na krajskú správu,ktorá môže pôvodné rozhodnutie zrušiť a rozhodnúť na základe nových skutočností/

Všem vám děkuji za Váš čas a odpovědi.
Zjistila se nová zkutečnost kterou jsem bohužel nevěděla. Mamka už se odvolavala, tudíž máme nějak rok na doložení nových lékařských podkladu.
Chtěla bych se tedy ještě zeptat zda dotoho máme co mluvit, zda budou přihlížet k tomu co vše pro mamku musíme dělat (vařit jídlo, pomoc se obléct atd.) od čehož se bude odvíjet stupeň inv. důchodu, nebo jen přeložíme dokumenty a nic víc je nezajímá?? (na posudkovou komisi)
Ještě jednou děkuji za další odpovědi a váš čas

Vše se odvíjí od stanoviska (zpráv) lékaře - obvodního, odborného ... . Maximálně je můžete požádat, aby do zprávy bylo zapsáno, že mamince je pomáháno s oblékáním, hygienou a dalšími záležitostmi běžného denního života. Ale to je pouze teoretická žádost, protože tito lékaři jednak vidí, jednak vnímají vše, co se kolem postiženého děje - třeba osobní doprovod k lékaři, také, při vyšetření, je mamince pomáháno se svlékáním, obouváním atp.. Automaticky se do lékařských zpráv zapisuje, že třeba pacient chodí o dvou FH (francouzských holích), nebo je na vozíku ... . Pokud to tam uvedeno nemáte, jak říkám, můžete lékaře o doplnění požádat, ale obvykle to tam je.
Posudkář všechny zprávy "posbírá" a na základě tabulek posoudí stupen invalidity člověka - tedy přihlíženo na soběstačnost maminky BUDE - z papírů (co je psáno, to je dáno)! 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru