Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odmítnutí práce z důvodu "rozjednání jiné práce"

Ahoj
pracák mě poslal k firmě která uklízí pro město jako údržba veřejných ploch(technické služby). Mám zdravotní omezení (alergie na prach, pyl atd.) ale neměl jsem ho u sebe. Připadalo mi jako by se vyžívali v tom někoho honit do práce a naopak kdo tu práci chtěl tak ho nechali na chodbě 10 minut a po poradě mu řekli, že je náhradník a případně se mu ozvou. Ptali se třeba jaké léky beru atd. To jsem jim samozřejmě neřekl protože jim do toho nic není. Namítl jsem, že mám omezení a nemůžu pracovat v prašném prostředí a na to mi dáma vystupující za technické služby odpověděla, že můžu kopat v dešti. Pak se ptali jestli hledám i jinde a odvětil jsem, že mám rozjednanou i jinou práci. Napsali mi "práci odmítl z důvodu - má rozjednanou jinou práci". Na pracák jdu za týden. Co mám teď udělat aby nedošlo k vyřazení? Od lékaře jsem si vyžádal omezení, že jsem schopen lehké práce v bezprašném prostředí a nesmím pracovat venku. Toto omezení jsem v kartě ÚP neměl.

Díky za rady.

Předmět Autor Datum
No tak teď doložit na ÚP tu rozjednanou práci.
Kurt 13.04.2016 11:10
Kurt
Dík. Jak jim to doložit? Vytisklý mail bude stačit?
kamas 13.04.2016 13:25
kamas
Nebude. Ani papírek bez razítka nebude stačit.
Kurt 13.04.2016 14:56
Kurt
Jak to tedy doložit? Papír na kterým bude datum příjmacího pohovoru s razítkem a kontaktem na reálno…
kamas 14.04.2016 00:51
kamas
Takže to shrnu: Úředníkovi z pracáku si nedoložil absolutně žádné zdravotní omezení a odmítl si mu…
Araneus84 13.04.2016 14:21
Araneus84
"Rozjednání jiné práce" není vážným důvodem k odmítnutí práce, kterou Vám nabídl ÚP. Jedině to zdra… poslední
ivzez 14.04.2016 01:51
ivzez

Takže to shrnu:

Úředníkovi z pracáku si nedoložil absolutně žádné zdravotní omezení a odmítl si mu sdělit, jaké léky bereš.
Naopak u potencionálního zaměstnavatele si dělal vše pro to, aby tě nezaměstnal (tomu naopak do toho, zda máš rozjednáno něco dalšího, nic není, protože normální člověk, když hledá práci, tak nechodí na jeden pohovor týdně, nýbrž na několik denně). Chybělo snad jen se před schůzkou pár dní nemýt a během pohovoru se párkrát znenadání hystericky zasmát, aby si to měl "jistý"...

To, že si s někým píšeš po emailu dle mého není rozjednaná práce. Takže se zase budeš muset zvednout ze židle a jít k tomu, u koho si měl "rozjednanou práci", aby ti dal potvrzení pro pracovní úřad, že tě nakonec zaměstnat nemůže. Samozřejmě je třeba si počkat na déšť, protože je teď všude moc pilu a prachu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru