Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pozastavení živnosti

Ahoj,

byl jsem na živnostenském úřadě pozastavit živnost. Paní se mně ptala, na jak dlouhou dobu to chci pozastavit. Říkám: jaké hodnoty jsou povolené? Říká: není omezeno.

Tak jsem to chtěl na 100let, kdybych už nikdy nechtěl podnikat, tak jsem předpokládat, že to všechno zanikne mojí smrtí.

Paní úřednice odvětila, že se živnost automatické obnoví i po smrti podnikatele, pokud byla jenom pozastavena. Tedy si to musím hlídat. Tak to jsem teda hodně koukal! Jak si to mám hlídat, když budu mrtvý?

Nechci dělat problémy potomkům, že jim přijde za mně doplatit něco, když se mi po smrti obnoví živnost a nebudou chodit za mně zálohy na zdravotní a sociální.

Tak se ji ptám, jaká je obvyklá hodnota, na kterou to lidé pozastavují. Říká: 10let. Tak jsem to tedy pozastavil na 10 let. Když pak budu ještě na světě, tak se mi to automaticky obnoví, musím si to pohlídat. Ok.
Ale co když už nebudu? Musím zaúkolovat potomky, aby to pak hlídali za mně? Nebo aby po pohřbu nezapomněli zajít také na živnostenský úřad a ukončí to tam za mně?

Děkuji. Omlouvám se, že to je tak dlouhé.

Předmět Autor Datum
Zde je nějaký pokec : preruseni-zivnosti.php Jinak aby potomkové neměli problém,živnost se dá ukonč… poslední
pedrosso 20.04.2016 09:14
pedrosso

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru