Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace telefonu

Dobrý den, koupil jsem před 3 měsíci. Samsung S5 neo v Elektroworldu (10 tisíc - cena). Telefon jsem dal k reklamaci, spatně ostřil foťák (uznáno výměna flex+usb+kamera). Dále jsem uvedl, že mi občas druhá strana řekla, že mě špatně slyší a pokulhával m i signál. Samozřejmě, že se neprojevilo. Chtěl jsem odstoupit od kupní smlouvy: "Zákazníkovi tímto nevzniká nárok na odstoupení kupní smlouvy."
1) Opravdu nemám žádnou možnost od kupní smlouvy odstoupit?
Viz. Nový občanský zákoník -> Podstatným porušením smlouvy se rozumí takové porušení povinnosti, tj. v našem případě prodej věci s tak závažnou vadou, o němž prodávající již při uzavření kupní smlouvy věděl nebo musel vědět, že kupující by kupní smlouvu neuzavřel, pokud by takové porušení (vadu) předvídal.

2) Telefon mi vrátili poškrábaný(uštíply kouskek kovu na telefonu asi jim spadl), tak jsem tedy rovnou na prodejně sepsal další reklamaci, že nesouhlasím s vyjádřením servisu a rozporuji se stavem telefonu.

Jinak telefon sem nosil v pouzdře, když sem jim ho předával nikde žádné známky poškození i v protokolu je napsáno bez škrábanců.
Jaké jsou tedy moje možnosti? Je možnost odstoupit od kupní smlouvy, např. když jim spadl?
Všem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
v Elektroworldu ... hmmm.
pedrosso 26.04.2016 09:16
pedrosso
Ano do 6 měsíců od koupi máte nárok na odstoupení od smlouvy (pokud se vada projeví). poslední
111 27.04.2016 10:52
111

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru