Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co nejrychlejší výpověď z nájmu bytu

Jak pise Pedrosso...

Kdyz nezaplatis najem,nestane se vubec nic, protoze ty nejsi najemcem bytu. A tudiz se na tebe nestahuje snad ani zadna vypovedni lhuta a nestahuje se na tebe ani cast ve smlouve o skonceni podnajmu. Muzes se tedy kdykoliv sbalit a odejit. Ovsem povinnost kazdy mesic zaplatit onech 10K (ci jakou castku ma kamarad ve smlouve) plati, at uz je v tom byte kolik chce lidi. Takze po tvem odchodu musi zbyvajici 2 spolubydlici platit proste vic. Jina situace by byla, kdybyste meli kazdy podnajemni smlouvu s majitelem. Pak plati 3 mesicni vypovedni lhuta, nebo dohoda. Pokud ale ty osobne nemas zadnou smlouvu, pak se na tebe logicky zadna nevztahuje.

Platit se musi dle toho, co ma kamarad uvedeno v podnajemni smlouve. Ta povinnost se tvym odchodem nezrusi. Takze pokud je ve smlouve napsano 9500kc+930kc, pak to musi platit. Nebude to na tretiny, ale bude to na poloviny. Tvym odchodem se na te smlouve nic nezmeni, takze na najemce bytu to opravdu neprejde.

Moznosti jsou tedy:

- najit si nahradu za sebe. Kamaradi nebudou muset platit vice
- domluvit se s kamarady. Treba by jim nevadilo 2 mesice platit vice, nez si sami nekoho najdou.
- nadale platit ty, nez nekoho najdes. Povinnost k tomu ale nemas zadnou. Snad jen trochu moralni, ze v tom nenechas kamose jen tak. Pokud platit, pak ale jen 3500kc. Tedy tretinu najmu. Proc platis za energie a internet, kdyz tam uz nebydlis a tedy energie nepouzivas?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny