Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CDG letiště a peníze

Dle § 41 zákona č. 253/2008 Sb.
můžete převážet bez oznámení hotovost v hodnotě max 10tis. EUR. Vypadá to, že ten limit 10k EUR se týká všech zemí EU.

Ve Francii se limit vztahuje na osoby, pokud nejsou v příbuzenském vztahu. Tedy vy a váš otec dohromady máte stále limit 10tis. EUR. Nezletilí se samozřejmě nepočítají jako "nosiči" peněz. Ovšem vy a třeba vaše "neznámá žena" máte limit 20tis. EUR (dohromady).

Takže pokud jste si plánovali jak všechny přečůráte a ušetříte doslova jednotky tisíc Korun (letenku Praha-Paříž jde pořídit už od nějakých 50EUR) a namísto dvou výletů do Paříže do zvládnete jedním, tak smůla...

Jinak namísto jedné pokuty vyměří pokutu vám (porušil jste limit) i té "neznámé ženě", protože i ona sama nedodržela limit 10k EUR (dle toho, co píšete totiž převážela 16tis. EUR). Takže jste to uhádal vskutku "bravurně".
Pro příště si aspoň s neznámou ženou nekupujte letenky vedle sebe a nechoďte spolu. Pochybuji, že by vás vyhmátli oba, kdyby mezi vámi prošla desítka jiných cestujících.

" Co si on převáží na sebe přece nemá co dělat se mnou."
Takže by pašerákům drog mělo stačit, aby s sebou vozili 5-leté děti a co mají ty 5-leté děti u sebe za to přece oni nemůžu. :-D Takže ano, můžou. Pokud je vám svěřená osoba, tak za ni nesete odpovědnost, tzn. i za veškeré její činy, tedy za to, co udělá/neudělá/ukradne/převeze/zaveze/odveze/přesun ete/odhrnete/zasype/atd. Snad chápete.

"Co mám dělat abych prokázal že cestuju sám ? "
Letět jiným letadlem než váš otec. Rodinní příslušníci letící jedním letadlem budou prokazovat, že do letadla nastoupili nezávisle na sobě, dost špatně. Byť se vám to může jevit jako nespravedlivé a "divné".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny