Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stravování na internátě - povinné? Vrácení přeplatků každý měsíc?

Dobrý den,

v září nastupuji do čtvrťáku a poslední tři roky jsem bydlel na internátě, na kterém budu bydlet i letos. U internátu je učiliště, a tudíž i školní jídelna. Já chodím na jinou školu, a tudíž mi rodiče hradili jen snídaně a večeře, obědy mám ve škole. Už v polovině prváku jsem zjistil, že mi jídlo na internátě nevyhovuje. Snídaně mi přišly předražené (tedy snídaně + přesnídávka + svačina za 27 Korun, přičemž se celý balíček skládá běžně z dvou rohlíků a třeba banánu nebo jablka, plus máme možnost si namazat chleba s máslem a marmeládou, sám se najím levněji a lépe) a večeře mi prostě nechutnaly, ale neřekl bych, že je to nějakou velkou "rozcapeností", protože obědy ve škole mi většinou chutnají.

Zkrátka, v polovině prváku jsem si začal každý týden u automatu odhlašovat jídlo na celý týden a to jsem dělal celý druhák i třeťák. Nakonec to vždy skončilo tím, že nám na konci roku přišel velký přeplatek. Už nějakou dobu, od doby 18. narozenin, si finance jakž takž spravuji sám, a těch 1300 Korun měsíčně je mi prostě líto, i když je nakonec dostanu zpátky.

Rodiče se mi pokusili odhlásit jídlo už ve druháku, ale na internátě jim řekli, že to nejde, protože internát dostává nějakou dotaci na "Ubytování a stravu", a proto mi neodhlásí platbu. Pokud nebudu jídlo platit, tak mě prý ani neubytují. Ta dotace se mi nelíbí, protože vím, že dotováno máme jedno jídlo denně a to mám dotované ve škole.

Chtěl bych se tedy zeptat, mám právo na zrušení platby jídla na internátě, nebo alespoň na vrácení přeplatku každý měsíc?

Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny