Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Laický názor na pracovní údálost

Zdravím, potřeboval bych znát laický / nezaujatý názor na věc která se mi stala v práci. Byl jsem jako expedient nakládat železniční vagón na jednom nakladišti. Když jeřábník pokládal břemeno na podlahu vozu, tak se vůz rozjel a jelikož nebyl osobou zodpovědnou řádně podložen proti posunu, tak narazil do vrat a ohnul je. Domluvili jsme se s jeřábníkem, že on celou věc nahlásí a já jsem pospíchal domů dřív, jel jsem na dovolenou.

Po příjezdu z dovolené, my bylo vedoucím vyčteno že jsem věc nenahlásil, jeřábník si nahlásil své, vedoucí posunu (ten který zapoměl dát zarážku proti posunu) si kryje zadek a se samozřejmě písemně vyjádřil ve smyslu, že vůz zabezpečil. Zaměstnavatel nyní čeká na moje vyjádření s tím, že celou věc chce dát mojí osobně k úhradě - cca. 80.000 Kč.

Má vůbec na to právo? Když já i jeřábník můžeme potvrdit, že vůz proti posunu zajištěn nebyl? Když i po tom by mi dali věc k úhradě, myslíte že by bylo rozumné celou věc hnát až k soudu? Jak byste celou věc řešili Vy? Děkuji za názor

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny