Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zjistit identitu podvodníka?

Vložil jsem dotaz na PC poradnu. Prý ovšem spadá spíš sem. Původní dotaz je zde: http://pc.poradna.net/q/view/1638889-jak-zjistit-i dentitu-podvodnika.

Stala se mi taková věc. Dnes ráno kolem 1 hodiny jsem na Omegle potkal někoho, kdo nabízel show na Skypu za peníze. Ještě jsem nikdy nic takového neviděl a zkusit se má přece všechno. Takže jsem na to kývl.

Dotyčná osoba chtěla zaplatit předem, s tím jsem neměl problém. A chtěla to tak, že jsem jí dal své telefonní číslo, za chvíli mi přišel PIN a ten jsem jí napsal. Bylo to na nějaké Riot Games EU2 (údajně něco na League of Legends). Pak si mě osoba přidala na Skypu a poslala mi několik vzkazů. Psal jsem, že nemám čas, že bych to potřeboval odložit tak na hodinu.

Pochopitelně jsem se tomu člověku (údajně žena) už nedovolal :) Změnil si jméno a dělal hluchého. Asi měl ze mě dobrej den.

Bylo to jenom 499 Kč, ale stejně mě to naštvalo a hlavně mi jde už o ten princip. Tak bych to chtěl dotyčné osobě osladit.

Předpokládám, že Omegle konverzace neuchovává. Takže mě napadají dvě možnosti, jak osobu vystopovat. Za prvé se v nějakém účtu muselo zadat mé telefonní číslo. A za druhé mi poslala na Skype několik příspěvků, takže pokud je poslala z domova, mělo by to být dohledatelné podle IP.

Stalo se Vám někdy něco podobného? Poradili byste mi na koho se obrátit?

Děkuji za odpovědi!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny