Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rvačka a obvinění z výtržnictví

Neviem ako v CR, ale myslim, ze aj u vas to funguje ako vsade inde.
Taketo pripady sa vacsinou kvalifikuju ako priestupky, pretoze pokial nedoslo k PNke dlhsej ako 7 dni (podla popisu asi nedoslo k ziadnej PNke) tak to asi tazko uhraju na trestny cin, aj ked do vytrznictva by si spadat mohol, pretoze:


(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu nebo průběh organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
Takze sem sa v pohode vojdes, ale policia predava pripad prokuratorovi (statni zastupitelstvi u vas) a ten dava navrh na zacatia sudneho konania. A ako vieme proku ratori byvaju pretazeni a neradi sa zapodievaju <>, takze moj tip je prenesenie zodpovednosti na miestny urad, kde dostanes blokovu pokutu.
Iny pripad je ak dotycny zraneny poda(l) na teba trestne oznamenie, to uz by k sudu pravdepodobne doslo.
Inak nepodcenoval by som dobreho advokata, pokial ti niekto dosvedci (napriklad priatelka), ze ta drzal za tricko, cim tam obmedzil v pohybe a vyvolal v tebe a v nej akutny pocit ohrozenia tak sa to da uhrat na nutnu sebeobranu. Sikovny advokat pretransformuje jeho posliapanie tvojej priatelky na opakovane udery dolnymi koncatinami atd...a razom bude z neho vinnik celej situacie. V idealnom pripade s priemerny advokatom bude vytrznictvo zrusene a "ziskas" len neprimeranu obranu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny