Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dědictví

čo tu splietaš za fantasmagórie?

Pokiaľ je zapísaný foter ako majiteľ 1/1-ny z celku v LV na nehnuteľnosti, museli by obaja dediči (deti fotra) "ex post" preukázať vynaložené investície do tohoto majetku počas trvania manželstva na základe verejných listinných dôkazov a notársky verifikovaných nadobúdacích dokladov. Foter si ich určite fest stráži alebo okamžite skartuje, aby sa nedostali do papŕč spratkov.


Vydediť blízku osobu v I. rade, tj. nespratných potomkov, sa v našich boľševických podmienkach smrdutého, komunistického práva, nedá ani v záveti pred notárom spísané a uložené v "zlatom rámčeku".


Dedí sa zo zákona, ale aj-aj. Rozdiel je v kontinentálnom práve (germánske s princípom solidoriti) a anglosaskom práve aplikovanom napr. v U.S.A. kde panuje demokracia, neohrozenosť vlastníctva, pôdy, podzemných nerastov, vody a so slobodným nakladaním si s vlastným majetkom počas života.

Jedine svoj majetok ešte za živa predať alebo darovať s prípadným ošetrením vecného bremena zapísaného v LV o doživotnom a bezplatnom užívaní takto prevedeného majetku "scudziteľom".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny