Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vymáhání odškodného za zpožděný po letecké společnosti

Dobrý večer.

Letos jsem měl zajímavý zážitek s leteckou společností WizzAir. Letěli jsme s kamarádem z Brna do Eindhovenu, a let měl zpoždění víc jak 3 hodiny (plánovaný přílet 14:40, skutečný přílet byl v 17:57)

Obrátil jsem se na společnost, ale samozřejmě mě odmítla:

"Let byl zpožděn z technických důvodu. Dopravce není povinen odškodnění vyplatit, pokud bylo zpoždění způsobeno mimořádnými okolnostmi, kterým nemohl zabránit, i kdyby přijal všechna přiměřená opatření k jejich odvrácení."

Po další korespondenci přešli "z technických důvodů" na "z mimořádných důvodů", neboť technické důvody nejsou mimořádnou okolností a společnost je povinna odškodné vyplatit. (Počasí ten den bylo pro lety zcela ideální, o odloženém letu z důvodu počasí nemůže být řeč)

Samozřejmě i po všech dalších e-mailech odmítají odškodné vyplatit. Je mi jasné, že takto se to asi nevyřeší a nezbude, než se obrátit na Návrh na vydání evropského platebního rozkazu. Nemáte prosím někdo nějaké zkušenosti s tím, jak správně vyplnit formulář, nebo prostě basic instrukce co s formulářem, případně další rady, jak se dál zachovat a jak se společností komunikovat? Děkuji

P.S.: Vím, že bych mohl svůj případ postoupit společnosti zabývající se vymáháním odškodnění za zpožděné lety, ale jelikož je tam lhůta asi 3 roky, chci si začít nejprve tento případ řešit sám, jen ze zvědavosti jak daleko to lze bez nějaké pevnější právní podpory dotáhnout. Děkuji moc všem a přeji pěkný den.

Předmět Autor Datum
U nízkonákladových aerolinek neuspějete sami nikdy, případ proto rovnou předejte právníkovi nebo age…
karel 02.10.2016 00:35
karel
Jestli fóra nezamořují zaměstnanci vymahačských agentur, tak vymámit kompenzaci napřímo od firmy bud… poslední
TNT 03.10.2016 10:17
TNT

Jestli fóra nezamořují zaměstnanci vymahačských agentur, tak vymámit kompenzaci napřímo od firmy bude nadlidský úkon. Údajně firmy nereagují vstřícně do doby podání žaloby, to mi připomíná reklamační proces u spotřebního zboží jako boty, kde to je podobné, bez znaleckého posudku na spotřebitele hází bobek a až s potřebným papírem v ruce všechno co mají zaplatit tak zaplatí.

Zde můžeš čerpat z tématu z minulosti v sekci Wizzair je téma odškodnění už zastaralý, můžeš to oživit, případně tam pak vlož info z tvého případu, může to pomoci ostatním. Je tam obecné vlákno s odškodněním, často to není přímo k věci, ale pokec.
index.php

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru