Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Definice home office

Dobrý den, mám dotaz ohledně home office.
Jak je vlastně termín home office definován? Partner s kamarádem začínají podnikat v obchodu. Firmička se slibně rozvíjí a já jim s tím od začátku pomáhám. Teď máme možnost dostat na mé zaměstnání na HPP dotaci od úřadu práce. Podmínkou ale je, že práce nesmí být vykonávána formou home office a to ani částečně. Moje zaměstnání by tedy pro firmu znamenalo náklady navíc za pronájem kanceláře. Zkusili jsme to vyřešit tak trochu po svém a doufám, že to projde. Situace je takováto:
Při shánění bydlení jsme se s partnerem ohlíželi i na potřebu té kanceláře. Takže momentálně má firma pronajaté nebytové prostory. Ty ale využíváme s partnerem jako normální byt (je to tu tak i myšlené, normálně na bydlení. Kdysi to byla škola, majitel to ale předělal na bytové jednotky ale nepřekolaudoval).
Takže můj dotaz zní: Když mám trvalé bydliště jinde, prostory jsou nebytové a pronajaté na firmu (smlouvu o pronájmu nebytových prostor mezi majitelem a naší firmou samozřejmě máme), budou při kontrole z pracáku prudit? Je to tu zařízené jako normální byt, takže jim okamžitě dojde, že tu bydlíme. Jde mi jen o to, jestli na nás nějak právně můžou.

Předmět Autor Datum
Pokud je daný byt veden jako sídlo firmy nebo pobočka, nejedná se o home office. poslední
Araneus84 02.12.2016 15:19
Araneus84

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru