Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se rozděluje Majetek při manželství?

Zdravím, mám otázku ohledně majetku, píšu defakto za matku, protože mě o to poprosila.
Je s manželem 5 let, bydlí u něj v baráku kterej ještě neprošel kaloudací, ale normalně v něm žijí. Ona do něj taky něco investovala při stavění, né žadné velké částky a hlavně to nemá podložené.

Ona chce aby ten barák prodal, protože je na vesnici o 20 obyvatelech a ona je na invalidním s nohou, je tam zavřená, není tam žádný obchod, hospoda, restaurace, prostě nic... nejblíž je malé městečko 14km daleko.. a jedna benzínka 8km. Není tam spokojená, prostě..

No, ale jsou manželé a mají se rádi, takže rozvod nehrozí. Spíše si ona myslí, že když ten barák prodá a koupi ve meště jinej, tak půlka bude náležet jí a to on nechce, funguje to takhle?

Když se s ním rozvede, skončí na ulici, protože sama byt nemá a příjem má asi 3000 kč... já nebo segra se o ní starat nemůžeme, protože máme vlastní život a sotva vyjdeme s výdaji sami za sebe.


Hodně lidí by řeklo, ať je ráda za to co má, ale ona už tam trpí depresí, protože kamarádky a kontakt s lidma nulovej, musí celý dny sedět sama v baráku u lesa a čekat než manžel přijede večer z práce aby se najedl a šel zase spát.


Je to fakt pro ní hrozná situace a chci se vás zeptat, zda nemáte nějaké rady jak tohle řešit? Manžel to chápe, ale prý barák prodat nechce, protože ho sám stavěl 8 let a hodně do něj investoval.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny