Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prohledávání skříněk na gymnáziu

Otázka zněla jasně a odpověď je jasná. Právo na prohledávání osobních věcí, zvláště pak bez přítomnosti majitele, případně jeho zákonného zástupce (je nezletilý očekávám) nemají. Hotovo a tečka. A je to tak naprosto v pořádku, nezávisle na všech možných demagogií. Ředitel či učitel je stále jen a jen obyčejná soukromá osoba. Proč by nějaká soukromá osoba měla mít právo mě prohledávat??? Na to snad máme orgány. To už by si klidně mohl říct třeba číšník, že mě prohledá, protože má podezření. To není předcházení problémům, ale naprosto zvrhlá forma společenského systému. Řešení spočívá v nápravě příčin. Tam je třeba se zaměřit...ne potlačováním důsledků omezováním osobní svobody.

Nemnluvě o tom, jak si odporuješ. Takže prohledávání je naprosto v pořádku, protože se předchází problémům, ale plošné řešení v podobě bezbečnostního rámu je špatně :)


A abych ti odpověděl. Ne, nemáme právo je prohledávat. Ne, není správné omezovat svobodu celému národu jenom proto, protože pár z nich jsou magoři. Dle této teorie jsme potencionální vrahové všichni, možná by nás měli prohledávat pravidelně všechny. Osobně bych nasadil ještě nějaký systém na ovládání myšlení, čistě pro jistotu. Přeci předcházíme problémům...

Nevím, kde se bere v lidech ta touha sami sebe neustále omezovat.

Už jsi četl knihu 1984? :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny