Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prohledávání skříněk na gymnáziu

Ale já nikdy neřekl, že neexistuje žádný problém. Já nahoře jasně řekl, že by se měla řešit příčina problému a ne její důsledek tím, že si budeme navzájem všichni potírat práva a omezovat svobodu.


Totalita na školách, fyzické tresty. Pak to bude v kroužcích. Nakonec bychom to mohli rozšířit...

To já jenom řeším to, že někdo prohledal skříňku bez přítomnosti "majitele". To si prostě nikdo dovolit nemůže. Jeho přítomnost je naprostý základ. Ty z toho děláš nošení zbraní,pobodání...já žádný sprej nezesměšňuju. Já řekl, že pepřový sprej není ze zákona zbraní, ale obranný, nesmrtící prostředek. Jenže to bys nesměl všecko překroutit a zveličit :)

Mimochodem, prohledat skříňku za jistých okolností může i zaměstnavatel. Jak by ti bylo, kdyby ti přišel do tvé skříňky, bez tvé přítomnosti a začal se ti prohrabovat věcma? A co kdyby ti tam něco nastrčil? Asi bys pak nevyřvával, jak je to v pořádku. Přítomnost je prostě základ. To je celý, co v prvé řadě říkám. Postupovali špatně. Obhajovat omezování svobody demagogií je už jen trapné. Vytáhnout žáka ze třídy a jít s ním k té skříňce už snad obecné ohrožení o tolik nezvětší.


Jak jsem psal nahoře...někteří lidi se prostě hrozně bojí svobody a zodpovědnosti za sebe sama tak moc, že radši budou žít v totalitě, kde to někdo vyřeší za ně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny