Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem exekuce

S tymi exekutormi je to pomerne komplikovane. Uz sme tu parkrat riesili napriklad zabavenie veci bez pritomnosti majitela bytu. V praxi sa to robi tak, ze exekutor pride s typkom na otvaranie dveri, ten mu otvori byt a on kona svoju pracu.
Samozrejme toto legalne nie je, na takyto postup musi exekutor splnit urcite pravidla (uz si ich presne nepamatam, je to rozobrane v inom vlakne), na ktore vsak exekutori zvysoka seru a tento postup je pravne napadnutelny. Idealne je v takomto pripade volat policiu a nechat tento pravny oriesok na nich. Samozrejme treba sa hned stazovat na konanie exekutora. V pripade spravneho konania voci nemu mu tozito hrozi az "strata zamestnania" a to oni neradi riskuju nakolko ide o pomerne lukrativne povolanie.
Dalsia moznost je ten notarsky supis majetku vycapeny na dverach pre istotu, keby sa exekutor rozhodol exekuovat bez tvojej pritomnosti.
Dovolim si tvrdit na zaklade mojich skusenosti a z pocutia, ze vacsina exekutorov u nas (v CR to nebude ine) su trubky s minimalnym pravnym povedomim a su samozrejme lenivi, takze cela ich exekucia spociva v tom, ze maximalne zablikuju ucty v banke a zistia, ci dany jeidnec nevlastny nejaku nehnutelnost, ci hnutelnost. Tam, uz ich snaha konci, takze tie dramaticke exekucie, ktore pozname z TV su naozaj vynimocne (vzhladom na pocet exekucii). Sam mam za roky podnikania odpisanych kopec dlhov vdaka neschopnosti exekutorov cokolvek vymoct.
Prave preto je pre dlznika dobre, ak si vyberie spolahliveho exekutora, co bude u nas v tomto roku uz znemoznene, pretoze exekutora bude pridelovat sud.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny