Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem exekuce

Mohu se zeptat, kolik dluží?
Pokud relativně málo, není šance se s exekutorem domluvit na srážkách ze mzdy? Nejhorší je čekat a nic nedělat. Každému radím, ať se o své dluhy a jejich řešení aktivně stará. Je velká šance, že tím předejde onomu olepování, pokud je dluh reálně splatitelný.

Televizi a to, co je moje (a co jde), bych ale preventivně odvezl pryč. Vím, jsou to problémy, ale je to jistější.

Na rozdíl od jiných jsem spolupracoval se spoustou exekutorů (z titulu zaměstnavatele) a moje osobní zkušenosti nejsou nijak negativní. Nejjistější jsou obstavené účty, spoření, srážky ze mzdy. Exekutor nemá (předpokládám) žádný osobní zájem někde po burzách prodávat zabavené haraburdí. Pokud si člověk uvědomí, že na vině je v prvé řadě dlužník, začne se na to dívat trochu jinak. A že jsou někteří dlužníci idioti a nechají dvoutisícový dluh nechat vytáhnout až na padesátku, je jen jejich hloupost. Podobných případů jsem pár měl (zaměstnavatel exekuovaného zaměstnance); je radost rodičů/partnera mít takový "poklad" doma. Zažil jsem i exekuce nemovitostí (pozemky, barák), něco se prodalo, něco ne. Pokud je dluh milióny, je exekuce RD přiměřená. Pokud dlužník dluží 50.000 a nechá si sebrat barák, je něco špatně.

Neoponuji ale tvrzení, že někteří exekutoři dokážou být opravdu zlí. A že jednání některých je za hranou dovoleného. Já se s takovým jednáním nesetkal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny