Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doba povinného skladování

Dobrý den,

opravoval jsem PC známému. PC si stále nevyzvednul. Na zprávy nereaguje. Jeho PC mi tu překáží. Co mohu s tím jeho PC podniknout? Jak dlouho ho mám skladovat? Můžu ho prodat a kdyby si třeba za dva roku přišel, tak mu mohu dám jenom peníze co jsem utržil? (nejsem firma, občan) Děkuji.

Předmět Autor Datum
Pokud je to urgentní a ty víš, kde bydlí, nebylo by nejjednodušší ten počítač naložit na dvoukolák a…
Yarda 08.02.2017 08:21
Yarda
No potvrzení o převzetí a smlouvu na opravu jsi mu asi nedával.Takže mu pošli zprávu-sms nebo mailem…
Karel04 08.02.2017 10:11
Karel04
Ak existuje zmluva alebo svedok o skutočnosti, že si prevzal nejakú vec, potom túto osobu písomne vy…
Nuda 08.02.2017 12:59
Nuda
Počítač si nech u sebe a každý den účtuj obvyklé skladné. Až skladné dosáhne hodnoty věci, věc prode…
Araneus84 08.02.2017 14:24
Araneus84
Děkuji všem za rady. poslední
idefix80 09.02.2017 11:15
idefix80

No potvrzení o převzetí a smlouvu na opravu jsi mu asi nedával.Takže mu pošli zprávu-sms nebo mailem,že pokud nevyzvedne do konce měsíce,dáš to do šrotu.Pak počkej ještě raději pár týdnů a pak bych to klidně někde v bazaru prodal.Možná by ale lepší tu výzvu poslat doporučeně s doručenkou,aby se pak nemohl vymlouvat.Nebo alespoň u mailu požadovat potvrzení o přečtení,pokud to ovšem odklikne.Kdyby pak prudil,vyhoď ho s tím,že upozornění dostal a ať se klidně soudí.

Ak existuje zmluva alebo svedok o skutočnosti, že si prevzal nejakú vec, potom túto osobu písomne vyzvi (list s obálkou s doručenkou /úradná zásielka/ s vrátenkou DVR), aby si mal poštou doručenú podpísanú vrátenku ako doklad s jeho v.r. podpisom (lebo nestačí iba podací lístok doporučeného listu I. trieda určený do vlastných rúk), kde ho vyzveš na prevzatie veci v lehote do 14-dní s upozornením, že vec po tejto lehote vyhodíš, zošrotuješ na jeho náklady.

Pamätaj, že dotyčná osoba môže mať objektívne dôvody na ktorých by si pohorel v prípade, ak by si mu vec neodovzdal. (choroba, služobná cesta, apod.)

Ak neexistuje žiaden doklad ani svedok o tvojom prevzatí veci, mašinu v pohode predaj, zisk si uži k duhu. Tvrdenie proti tvrdeniu tvorí nulitné právne dokazovanie, to znamená, že nie je ako v sporovom dokazovaní rozhodnúť v niečí prospech. Vec zostáva na bode mrazu, ako keby nikdy neexistovala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru