Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dešťová voda z RD

Ahoj mám souseda který na svém RD nemá okapy a veškerá voda z jeho jedné poloviny velké střechy letí na můj dvůr.
Myslím že by si to měl ze zákona odvést na svůj pozemek.
Mohu se nějak bránit, děkuji

Předmět Autor Datum
Tak jednak se zkuste domluvit se sousedem,že se Vám to nelíbí.Když nebude chtít spolupracovat,je mož… nový
Karel04 27.02.2017 23:59
Karel04
http://www.ulclegal.com/sk/bulletin-pro-bono/2012/ 05/4263-pravna-uprava-susedskych-vztahov K tomu… nový
Nuda 28.02.2017 05:32
Nuda
Když už radíš, mohl bys respektovat alespoň státní příslušnost, a tím pádem legislativu platnou pro… poslední
Kachlík 05.03.2017 18:07
Kachlík

Tak jednak se zkuste domluvit se sousedem,že se Vám to nelíbí.Když nebude chtít spolupracovat,je možné se na to dotázat na obecním úřadu,tam by mu měli domluvit.Ovšem budete hned všude za bonzáka.Taky můžete říct sousedovi,že si proti jeho střeše na hranicích pozemku postavíte vysoký plot či spíš jen desky nebo plachtu,které všechnu jeho vodu budou odrážet zpět na zeď jeho domu a ať si to pak už řeší včetně mokrých zdí.
Jeho voda,jeho problém.

http://www.ulclegal.com/sk/bulletin-pro-bono/2012/ 05/4263-pravna-uprava-susedskych-vztahov

K tomu slúži taxatívny text litery Obč.zákonníka v platnom znení s povinnosťami a právami suseda, ktorý nesmie obťažovať: Prdmi, imisiami, hlukom, prachom, niagarskými vodopádmi zo strechy.....

Vyfoť v 4K HD, 3D, holografiou toky a potoky v čase pľúšte, sloty, dažďov, prehánok, búrok, hromov, bleskov, nepohody dopadajúce zo strechy priľahlého suseda na tvoju parcelu. Prizvi písomne zástupcu obce zo stavebného oddelenia (úradu) nech spíše zápisnicu na tvári miesta. Zápisnicu dolož so žalobou na vecne príslušný okresný súd v zmysle O.s.p., ako občiansko-právny spor v zrozumiteľnom petite, aby sused niečo vykonal, niečoho sa zdržal s opravou strechy v lehote do troch dní.

Za desať rokov od podania žaloby, než sa eštébákmi naštepená talármafia zločineckých, debilných panghartov s IQ podbíjača podvalov u železnice protekčne vykvasených na PF ÚK v Plzni, nacpatá komunistickými mafiánmi do talárov zaobudí z letargie, možno prirodzenou cestou spadne niektorá z chalúp na hromadu sutín. Prípadne niektorá zo strán účastníkov sporového konania zomrie prirodzenou smrťou na starobu.

Ale nezúfaj, iba stačí opraviť v žalobe nové dáta s menami účastníkov zapísaných v LV, meritum žaloby zostáva v pohode. Určite sa objaví nejaký dedič, kupec, spornej nehnuteľnosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru