Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pořádání akcí a alkohol.

Zdravím. Děláme jednu akci pro celé město, kde by mělo dojít několik set lidí. Tuto akci pořádáme pod gymnáziem (jako že to pořádá gympl), ale všechno jde přes jedno občanské sdružení. Teď k mým otázkám.

1) Je to školní akce a prostě to organizují studenti. Chci se zeptat, co může hrozit, kdyby někdo z pořadatelů byl opilý (třeba u vstupu, prodával jídlo, uklízel...) a kdyby tam přišla kontrola a zjistila to. Hrozí nám něco (pokuty a tak)? Jsme jinak plnoletí. Hrozí nám něco za to, že by byl pořadatel napitý?

2) Ta akce je pod školou, je to prostě školní akce, tudíž se na ni vztahuje školní řád. Tam je, že student nesmí během školní akce prodávat alkoholické nápoje. Ale když prodej alkoholu spadá pod dané občanské sdružení, tak už student prodávat alkohol může, ne? Protože v ten moment odchází ze školní akce, jde do práce (prodavač ve stánku) a bude prodávat na té akci ten alkohol. Tudíž je akorát na brigádě, která je čilou náhodou na stejném místě. Jde to tak, ne?

Snad jste mi porozuměli.
Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nic moc popis, ale pokud je to "školní" akce, tak se na ni vztahují pravidla školního řádu, nebo je…
Kachlík 26.03.2017 22:04
Kachlík
Dobře, tak takto. Je to školní akce, ale co se týče prodeje, prodává tam vše sdružení, nikoli škola.…
Vilak 26.03.2017 22:17
Vilak
Je-li to školní akce, tak přítomnost alkoholu byste měli probrat s ředitelem, ať už to tam prodává k… nový
Prasak 27.03.2017 20:11
Prasak
Děkuji za odpovědi. Prodej alkoholu jsme vyřešili, teď mě ale zajímá spíše má první otázka, má na ni… nový
Vilak 28.03.2017 16:07
Vilak
usporiadatelia sú študenti,na ktorých sa vzťahuje školský poriadok,študent školy,ktorý je na školske… nový
audax 29.03.2017 10:42
audax
Tak jestli někdo chytí pořadatele pod vlivem,asi je pošle hned pryč a organizátory obviní,že vlastně… nový
Karel04 29.03.2017 11:27
Karel04
Právě my jde o to, když bude napitý třeba ten 19letý student. Jestli mu/nám něco hrozí. Jinak průkaz… poslední
Vilak 30.03.2017 20:22
Vilak

Nic moc popis, ale pokud je to "školní" akce, tak se na ni vztahují pravidla školního řádu, nebo je to akce občanského sdružení, ale oboje naráz to být nemůže (osobně si myslím, že "nadřazeným" bude ten školní řád, takže budete mít leda nealko).

Dobře, tak takto. Je to školní akce, ale co se týče prodeje, prodává tam vše sdružení, nikoli škola. A sdružení má svoje "zaměstnance" (členy). To potom ten člen, jakožto "zaměstnanec", sdružení nemůže prodávat alkohol, je-li studentem?

Takže kdyby v řádu bylo čistě hypoteticky napsané, že studenti nemohou prodávat uzeniny a já tam dal místního řezníka, jehož syn bude na dané akci, protože je studentem, nemohl by pak prodávat uzeniny, protože to zakazuje školní řád? I přes to, že by z dané akce odešel a šel by prostě na brigádu?

usporiadatelia sú študenti,na ktorých sa vzťahuje školský poriadok,študent školy,ktorý je na školskej akcii pod vplyvom alkoholu porušuje školský poriadok a riskuje všetky sankcie,ktoré z toho vyplývajú,plnoletých pod vplyvom alkoholu nejaký kontrolný orgán riešiť zrejme nebude pokial to neprerastie do nejakého typu výtržností,ale môže riešiť situáciu "študent školy pod vplyvom alkoholu na školskej akcii a ešte aj v úlohe usporiadatela"....

Tak jestli někdo chytí pořadatele pod vlivem,asi je pošle hned pryč a organizátory obviní,že vlastně nemají zajištěnou pořadatelskou službu,pokud je tam nutná.
Ještě k bodu 1.(třeba u vstupu, prodával jídlo, uklízel...) -na ten prodej jídla mají všichni hygienický průkaz?A nevztahuje se na to už i EET?

Právě my jde o to, když bude napitý třeba ten 19letý student. Jestli mu/nám něco hrozí. Jinak průkazy máme a EET není na takových akcích nutné do příštího roku (myslím někdy do března?), pokud se myslím nejedná o větší obrat jak 175 000. Nevím, jak přesně to je, ale EET víme, že nemusíme mít ještě tento rok.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru