Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Soused neustále hází mému psovi jídlo přes plot

Dobrý den, už pár měsíců mám problém se sousedkou, která minimálně jednou za týden naháže nějaké svinstvo k nám přes plot. Nevím jestli se jedná o nějaké maso nebo něco sladkého, jsem z toho celkem nesvůj. Ale to by nebylo to nejhoší, pes se mi po konzumaci této glajdy, vždy doma pozvrací. (Psa pouštíme přes den na zahradu a v noci spí doma). Chtěl bych si se sousedkou promluvit a zeptat se zda-li ji můžu "pohrozit" něčím co je napsané v občanském zakoníku popř. někde jinde. A zda-li by se toto dalo také brát jako újma na zdraví zvířete.
Předem děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kameru s nahrávaním. Písomne, DVR, poštou s vrátenkou osloviť suseda, že mu dáš k náhrade "poblitý"…
Nuda 16.04.2017 19:43
Nuda
Nevím jak na Slovensku, ale v ČR je ti záznam ze soukromí před soudem a orgánem k ničemu (není to an…
TNT 16.04.2017 21:17
TNT
Viz výše, není to pravda. Záznam pro použití u soudu je možné pořizovat prakticky libovolně. http://… poslední
Araneus84 18.04.2017 12:34
Araneus84

Kameru s nahrávaním. Písomne, DVR, poštou s vrátenkou osloviť suseda, že mu dáš k náhrade "poblitý" byt psom a veterinárne ošetrenie čokla, ak ho bude kŕmiť svojimi geblazmi z ktorých mu je blbo.

Predbežné opatrenie na súd, aby sa sused niečoho zdržal podané spolu so žalobou vo veci samej v zmysle Obč.zákonníka.

Vycvič psa, aby vonku nežral. Môj psisko sa cudzieho žrádla pohodeného na zemi aj doma v záhrade alebo ponúkaného cudzou osobou nedotkne, dostal prísny výcvik od veku šteňaťa.

Nevím jak na Slovensku, ale v ČR je ti záznam ze soukromí před soudem a orgánem k ničemu (není to ani veřejný prostor o to je to horší, průlom k použití jako důkaz je jen v některých kauzách krádeží, je to hodně omezené), ba naopak, jakmile nahrávku UOOU dostane tak autor dostane slušnou pokutu a to hned, za delší konec špagátu bohužel tahá UOOU. Mají se osobně domluvit, když to nezabere tak pak konzultace s advokátem, už jen kvůli tomu, aby něco napokazil neba naopak rovnou věci urychlil.

Viz výše, není to pravda. Záznam pro použití u soudu je možné pořizovat prakticky libovolně.
http://magazinspotrebitele.cz/pouziti-zaznamu-vide a-a-telefonnich-hovoru-jako-dukazu-13-8-2012/

Viz podobný dotaz přímo na UOOZ, kde se navíc jedná o snímání veřejného prostoru (ne vlastního oploceného pozemku)
https://www.uoou.cz/VismoOnline_ActionScripts/File .ashx?id_org=200144&id_dokumenty=1718

Email: janakmarcel@seznam.cz
Datum: 18. 11. 2011 ‐ 23:55:38 Dotaz: jsem Č.I.D mám vyhrazené parkoviště před družstevním panelákem.Pro neustálé poškozování mého vozu jsem instaloval kameru na okno bytu v 1.patře.Kamera má určitý rozptyl takže zabírá i část chodníku,vchodu do domu a několik metrů kolem vozidla.Při ranní kontrole vozidla a nezjištěném poškození po přijetí z práce záznam nijak neprohlížím a smažu jej.Nic neuchovávám.Mohu takto kameru provozovat a pokud ne prosím o radu jak je možno legalizovat.Děkuji.   Odpověď: Vaše kamera může zabírat skutečně jenom Vaše vyhrazené parkovací místo (nikoli vchod do domu, kde se pohybuje množství lidí nemajících s ochranou Vašeho majetku nic společného), a pokud je záznam prohlížen a používán (pro řízení před orgány činnými v trestním řízení, pojišťovnou atd.) pouze tehdy, pokud dojde k poškození vozidla, a je průběžně mazán, pak lze říci, že se jedná o zpracování osobních údajů prováděné fyzickou osobou výlučně pro její osobní potřebu. Na základě ustanovení § 3 odst. 3 zákona o ochraně osobních údajů se tento právní předpis na dané jednání nebude aplikovat.  

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru