Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napadení územního plánu obce - všichni mohou stavět jen já ne.

Všem děkuji za názory. Stavět se může vpravo i vlevo (tam chci koupit pozemek neb odemne doleva jsou úzké parcely a stavět bude moci jen jeden ze dvou co se podaří prodat). Takže pokud nekoupím tak mi 12m šíře pozemku bude v podstatě k ničemu. Ale zase koupit dalších 11m šířex45m délky a mít tak 23x200m ze kterých může být cesta vedoucí na mém pozemku o šíři 12m a to jetě dle stavebního úřadu je to +/-5m...no prostě dát 500 000Kč za přikoupení 11x45m a pak z toho mít jen kus pole...no nevím. Nyní je to buď mít za 500 000 pole nebo do budoucna pěknou parcelu.

Přes moje parcelu to v minulém č.6 plánu nevedlo vedla přes souseda, ale ten má cca 45m šíři pole a asi v tom umí chodit a přesvědčil radu obce aby to dali na moje - samo vývěska na obci o záměru ÚP a hodili to pak do sousedního městečka aby to měl každý "blíž". To jsem prostě před těmi lety prokoučoval.Tedy nyní v č.7 je to posunuto na moje a na sousedovo nic není - má krásnou parcelu 45*200m a může si za ni říci majlant, neb v půlce je přeseknuta "plánovanou" silnicí aby se dalo stavět i v zadu. To vše defacto na můj úkor. Chápu že nějak to řešit museli, ale tohle je už na vesnici sviňárna navíc bez ochoty to řešit.

Každopádně půjdu v Brně za právníkem, ale je těžké najít někoho kdo dělá tyhle stavební/pozemkové věci a reference jsou také pro mě těžko sehnatelné.

Nejhorší je že to asi budu muset dát k sousu ať chci nebo ne protože jestli do srpna prokoučuji i tu tříletou lhůtu tak mě mezi baráky co se tam do budoucna (2-10let) postaví zbyde jen pás pole. Kolik to tak může za právníka koštovat?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny