Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protikuřácký zákon

Kde najdu přesné znění a pokud to někdo studoval, které paragrafy se týkají hospod.

Jen ze zájmu, někteří lidé šíří paniku, jak máme nejpřísnější zákon na světě a někdo zase říká že je to úplně běžný zákon. Tak by mě zajímalo jak to je a jestli opravdu nemohou existovat prostory, kde budou lidi kouřit.

Třeba jsem slyšel, že to někteří provozovatelé běžných hospod, kam chodí převážně pravidelní zákazníci, vyřeší transformací na klub, což by bylo asi dobře. Já zase třeba vim, že v turisticky atraktivní lokalitě kuřáci mohli odlákávat některé turisty a spíš ten zákon vítají nebo je jim to jedno. Prostě by mě zajímalo, jestli teda mají "kouřící" hospody nějaké možnosti nebo je to opravdu tak přísné, že ne.

loading...
Předmět Autor Datum
u vás ten zákon došiel tak ďaleko,že v bežných hospodách nemôže byť zriadená oddelená fajčiarska zon… nový
audax 02.06.2017 10:21
audax
Je třeba podotknout,že zákaz kouření není zas takové dilema,jak to staví média. Je mnoho restaurační… nový
kozakl 02.06.2017 11:41
kozakl
bohužial médiá obvykle zo všetkého spravia senzáciu,to láka pozornosť viac než bežne interpretované… poslední
audax 02.06.2017 19:41
audax

u vás ten zákon došiel tak ďaleko,že v bežných hospodách nemôže byť zriadená oddelená fajčiarska zona/tak ako je to v sk/,pokial má byť zriadená,musí byť mimo objektu,oddelené fajčiarske zony môžu byť jedine vo velkých nákupných centrách,ale zasa u vás sa zákaz netýka vodných fajok a elektronických cigariet,čo je vo väčšine krajín zasa zakázané rovnako ako bežné tabakové výrobky,v čom je český protifajčiarsky zákon oproti iným platným protifajčiarskym zákonom pomerne benevolentný,takže určite nieje najprísnejší na svete,snáď len v tom,že bežný bar a hospoda nesmie mať vo svojom objekte oddelenú fajčiarsku zonu ani žiadnu vyčlenenú fajčiarsku miestnosť,buď nesmie byť žiadna,alebo musí byť mimo objektu....inde vo svete je v niektorých krajinách zakázané aj fajčiť vo všetkých verejných zonach a na verejnom priestranstve a zákaz sa týka aj elektrnických cigariet a vodných fajok,tak ďaleko český protifajčiarsky zákon nezachádza,takže tá panika je len počiatočná panika z niečoho nového,ludia si zvyknú,aj v tej hospode si zoberú pollitrák do ruky,vylezú na cigaretu von/to zakázané nieje/,zapália si,pofrflú a spokojne zalezú dnu a dajú si ďalšie správne vychladené točené.....

Je třeba podotknout,že zákaz kouření není zas takové dilema,jak to staví média. Je mnoho restauračních zařízení,kde se dobrovolně nekouří již řadu let a lidé si zvykli. Tady je to nyní horké téma a potrava pro média co nejvíc se zviditelňovat. V podstatě český člověk běžně porušuje plno zákonů,tak bude porušovat i tento. V obci je také nařízeno 50 km/h a každý druhý to porušuje.

bohužial médiá obvykle zo všetkého spravia senzáciu,to láka pozornosť viac než bežne interpretované správy,čím bombastickejšie titulky a nadpisy,tým lepšie......zasa na druhej strane nikto nikoho nenúti chodiť do začmudených putík a zároveň prečo nikto tak ostro neobmedzuje aj požívanie alkoholu,ožralý magor,čo chytí amok alebo sadne za volant je pre okolie podla môjho názoru ovela nebezpečnejší ako fajčiar fajčiaci cigaretu/cigaru/fajku,ktorý nič iného okrem fajčenia nerobí.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...