Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Bazos-okradnutie

Dobrý deň,

Chcel by som sa spýtať,kúpil som mobil cez bazos.sk-poslal som vopred 200 eur,ale mobil mi neprišiel ale úplne niečo iné-voňavka chcel by som sa spýtať ako to mám riešiť,ďakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Oplatí sa to riešiť,keď ona povedala,že mi poslal telefón ? Ešte čo som pozeral IMEI tak je tam zap…
peterpan813845 03.07.2017 09:10
peterpan813845
Oplatí sa to riešiť,keď ona povedala,že mi poslal telefón ? Ktorá ona povedala? O žádné jsi nepsal,… nový
Karel04 03.07.2017 12:08
Karel04
Na 99 % se na tebe mistni police vykasle. Kamos takhle prisel asi o 3000, na policii mu do oci rekli… nový
vopicak 03.07.2017 11:57
vopicak
ale na druhej strane môže naraziť na nudiacich sa príslušníkov,ktorých už nebaví chodiť po miestnom… nový
audax 03.07.2017 13:09
audax
No jde o to, ze tohle popravde neni v kompetencich tech nudicich se prislusniku (mistni policejni st… nový
vopicak 03.07.2017 15:28
vopicak
Celkem tak jak popisuješ. Musí to alespoň sepsat,nemůžou postiženého vyhodit. Ale 90% takových přípa… nový
kozakl 03.07.2017 16:07
kozakl
I když to prošetří a dopadnou jej tak není vyhráno. Kupovali jsme tak takovou malou postel. Bylo to… nový
Dist 03.07.2017 17:55
Dist
samozrejme že sa dá súhlasiť aj s tým,čo si napísal,často takéto podanie vyznie do prázdna,často to… poslední
audax 05.07.2017 12:25
audax
Sú to dva nezávislé právne úkony. 1./Trestný podnet bude postúpený na obec ak sa zistí fízlami, že… nový
Nuda 03.07.2017 18:54
Nuda
Čo som sa pýtal tak na Slovensku majú každý deň niekoľko takých prípadov,že sa to neoplatí riešiť.Na… nový
peterpan813845 05.07.2017 09:22
peterpan813845

Na 99 % se na tebe mistni police vykasle. Kamos takhle prisel asi o 3000, na policii mu do oci rekli, ze pokud to neni nic vazneho (tj vyhrozovani, hrozby statu apod), tak at radsi nepocita s tim ze se v tom budou nejak vyrazne angazovat. Konkretne to je tak, ze prijdes na mistni policejni stanici, sepises s nima protokol, oni ho pak po cca 2-3 tydnech poslou na specialni policejni oddeleni co se zabyva "kyberzlociny", tam to bude lezet jeste nejaky cas. Pak se k tomu mozna v budoucnu nekdy dostanou (vetsinou to stejne hodi jakoze nedostatek dukazu, pachatel neznamy a vyreseno)... Do te doby s tim ztratis mraky casu behanim po uradech, prokazovanim apod. Chapu ze 200 eur neni uplne malo, ale na druhou stranu to musis brat sportovne - je to zaplaceni za zivotni lekci. Vickrat uz asi nenaletis :-)

Vic sanci mas kdyz budes kontaktovat primo toho prodejce, treba se spetl ve znaceni balicku - mozna posilal naraz telefon a vonavku? Staci se zeptat.
Jinak bych se s tim asi smiril. Nema cenu se trapit.

ale na druhej strane môže naraziť na nudiacich sa príslušníkov,ktorých už nebaví chodiť po miestnom rajone a dávať pokuty za zlé parkovanie a chytia sa toho ako príjemného spestrenia služby a budú to riešiť až príliš horlivo a dôjdu k nejakému výsledku,možno sa objaví viac podvedených týmto inzerujúcim a už celková škoda dosiahne hranicu trestného činu a začne sa to riešiť normálne,človek nikdy nevie,najhoršie je nerobiť nič....

No jde o to, ze tohle popravde neni v kompetencich tech nudicich se prislusniku (mistni policejni stanice). I kdyby se nudil sebevic, tak stejne to maximalne sepise a posle to na to hlavni IT oddeleni, ktere se na to ale vybodne, ptz to se pry nenudi a nema cas resit drobnosti typu ze nekdo poslal vonavku misto telefonu.

Nemyslel jsem to tak, at se na to vybodne, samozrejme stoji za to se ozvat, jenom jsem upozornil, ze bych neocekaval nejake pochopeni a zajem ze strany policie, mnohem lepsi bude asi kontaktovat toho prodejce, treba se 'jenom' spletl...

I když to prošetří a dopadnou jej tak není vyhráno.
Kupovali jsme tak takovou malou postel. Bylo to 4000kč, "paní" která to prodávala tam toho měla hodně, spoustu nábytku. Naletělo spoustu lidí, dalo to asi slušnou částku. Nahlásilo se to na policii, zjistilo se, že těch lidí je fakt hodně. Pořád se chodilo na nějaké výslechy. Baba ale odjela na dovolenou a nebyla k sehnání. Až se vrátila tak ji policie zavřela spolu s jejím manželem. Nám jen přišel dopis že je to vyřešené, že jsou už za katrem. Ale o vrácení peněz ani zmínka, kdo by to taky vracel že pokud jejich majetek byl napsaný na kdoví koho a prachy někde zakopané.

samozrejme že sa dá súhlasiť aj s tým,čo si napísal,často takéto podanie vyznie do prázdna,často to skončí,keď je suma pod hranicou trestného činu a náhodou je páchatel vypátraný poriadkovou pokutou a stávajú sa aj neúmyselné omyly,keď sa vybavuje viac kupujúcich naraz,Murphyho zákony v praxi fungujú až s neuveritelnou presnosťou....pochopenie od polície nečakám ani ja,oni často nechápu ani to,prečo sa ocitli v uniforme a nejaké špecializované policajné oddelenie zaoberajúce sa počítačovou kriminalitou určite nebude riešiť inzeráty na bazoši,tomu snáď neuverí ani najväčší optimista....

Sú to dva nezávislé právne úkony.

1./Trestný podnet bude postúpený na obec ak sa zistí fízlami, že sa nejaký skutok stal, ale iba ako priestupok proti obč.spolunažívaniu. Obec preistupcu nejako vyrieši v svoj prospech. (Tr.skutok je taxatívne daný zákonom podľa výšky škody).

2./Ty sa budeš nútený domáhať vrátenie nezákonného obohatenia s meritórnym flajstrom vystavený obcou o vine páchateľa.

Zrejme iba cestou žaloby podanou na vecne príslušný okr.súd.

Nedožiješ, pamätaj!!!! Len prídeš o vopred uhradené poplatky parazitom spoločnosti ošperkovaných komunistickou lúzou písmenkami "JÚDr.".

Čo som sa pýtal tak na Slovensku majú každý deň niekoľko takých prípadov,že sa to neoplatí riešiť.Na nejakého róma spravia účet v tatrabanke róm dostane 30eur a účet im nechá a oni to takto robia,že ak niekto pošle 50eur tak si ich pošlú na svoj účet a potom im banka nemôže nič zobrať.
Ak budem volať do banky a nepošle mi konkrétna osoba peniaze tak dostanem adresu na róma a nič sa tým nevyrieši.

//LOCK
ďakujem za odpovede

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru