Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem velká citová újma při chybě exekutora mé mamce

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat, zda se dá nějak řešit tento případ, popřípadě, co byste mi poradili, či na co mě odkázali, vzhledem k tomu, že je mi mé mamky velice líto, a nedokážu pochopit, jak si takovou chybu může někdo v postavení exekutora, či vymáhání dovolit.

Mamince ve zpátečním horizontu dvou let zemřel bratr i sestra, přičemž všichni tři mají, její sourozenci však bohužel měli, věk okolo 40 let.
Z malých dluhů vyrostly větší a všeho všudy, kolem desetitisíc chtějí po mamce, po zesnulých sourozencích. (relativně v pořádku)

Avšak nedávno ji přišel zdrcující dopis, který vážně mává s jejím zdravím a psychikou, a mám o ni taky strach, protože takovéto věci nese velmi těžce.

Přišel na její adresu zkrátka dopis, že také zemřela, a tudíž se dluh přepisuje na sestřenici a úřad se omlouvá pozůstalým, že obtěžoval ženu, která je po smrti (ve zkratce řečeno). Přičemž je v pořádku a sama dopis přijala. Jestli chápete, tak to nese psychicky velmi těžko a vzhledem k její pokoře a situaci, tuto závažnost chce mít co nejdříve z krku a zaplatit to. Avšak já jsem ji slíbil, že to tak nenechám a uvidím, co se dá dělat. Jestli teda něco jde.

Děkuji za pomoc, v případě potřeby můžu cokoliv objasnit více, mrknu tady každých několik hodin.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle nechápu: a tudíž se dluh přepisuje na sestřenici Dluh nelze jen tak přepsat na někoho příbu… poslední
Prasak 14.07.2017 17:56
Prasak

Tohle nechápu:

a tudíž se dluh přepisuje na sestřenici

Dluh nelze jen tak přepsat na někoho příbuznýho. To se dělá v rámci vypořádání dědictví, kdy s majetkem zemřelého přebereš i jeho dluhy, nebo nebo celý dědictví odmítneš. Myslím, že si z náš děláš srandu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru