Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Font Open Sans - použití a vkládání do dokumentů

Dobrý den, chci se zeptat, zda můžeme používat ke komerčním účelům (tisk letáků, pozvánek a dalších materiálů) font písma Open Sans (Open+Sans) ?

A navazující dotaz je, když vložíme toto písmo do dokumentů (Open Office / PDF), aby došlo ke korektnímu zobrazení na webových stránkách (PDF) popř. ke správnému zobrazení zákazníkům, kteří nemají toto písmo nainstalované, je nutné připojit i licenci tohoto písma k dokumentu?

Předmět Autor Datum
Prečítaj si licenčné podmienky. Nevidím žiaden dôvod, prečo by si nemohol vyrábať akékoľvek dokument…
ok 25.07.2017 19:29
ok
About Google Fonts poslední
ivzez 27.07.2017 03:04
ivzez

Prečítaj si licenčné podmienky. Nevidím žiaden dôvod, prečo by si nemohol vyrábať akékoľvek dokumenty (či už elektronické, alebo tlač), na to si si font obstaral. Predpokladám, že legálne. Pokiaľ je font vkladaný do dokumentu automaticky textovým editorom, tak v tom tiež nevidím problém. Horšie by bolo poskytnúť font, ktorý je licencovaný, tretej osobe. Zdôvodnenie (aby si zákazník mohol prečítať tvoje dokumenty) by neobstálo. Ale to máš v licenčných podmienkach. Ja som ich nečítal.

Poznámka: Tlač je v poriadku. Nie je však rozumné používať font v dokumente, ktorý si zákazník musí doinštalovávať. Byť na mieste zákazníka, to by som si vyžiadal dokument v štandardnom fonte, ktorý viem prečítať. Sortiment štandardných fontov je obrovský.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru