Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alimenty a přiznání otcovství, soud?

Zdravím,
sestra před nějakou dobou odešla od přítele se kterým žila a má 4leté dítě. On od té doby co spolu nejsou tvrdí, že žádné alimenty platit nebude a nechal si udělat anonymní test DNA otcovství, ve kterém se píše, že syn není jeho. Sestra na 100% ví že jeho je. Nyní je to cca půl roku co s přítelem není, bydlí jinde, neměla čas ani chuť to s ním zatím řešit. Dnes přišel s tím, že chce po synovi a matce kopie OP a rodného listu pro svého právníka. Sestra se už chystala na test DNA se soudním znalcem pro uplatnění k budoucímu soudu. Nyní bych se chtěl zeptat:

Mám mu sestra dát kopii OP a rodného listu malého pro právnika?

Jak má do budoucna pokračovat? Původně po něm nic nechtěla, jen klid, ale ve chvíly kdy přišel s testem DNA a řekl že nic platit nebude a že s nimi nechce mít nic společného, chce k soudu a údajně může požadovat alimenty i zpětně. Má si obstarat právnika, nebo rovnou podat žalobu k soudu? Hledáme solidního právníka, který by nám poradil, ale nejdřív bych se rád zeptal tady...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V každom aspekte musí rozhodovať o celom procese s dieťaťom výhradne súd, aj o znalcovi z odboru, kt… poslední
Nuda 02.08.2017 23:56
Nuda

V každom aspekte musí rozhodovať o celom procese s dieťaťom výhradne súd, aj o znalcovi z odboru, ktorý je riadne menovaný rezortom spravodlivosti kde je aj v zozname znalcov zapísaný.

V zmysle príslušného zákona môže rozrodená samica navštíviť priamo vecne príslušný súd (ideálne spolu s batolivým lezúňom), kde jej pridelený sudca zaoberajúci sa prípadmi o rodine "na kolene" spíše na základe nacionálií účastníkov a doložených originál listín (si sudca listiny oskenuje) sporového konania žalobu/-by. Má to opatrovník/rodič z prvej ruky a úplne zadarmo. Lebo je tu ochrana a záujem maloletého, nesvojprávneho, zákonom chránenú osobu.

Načo chodiť za králičkom, treba ísť priamo za kráľom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru