Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Havárie firemního auta bez smlouvy

Dobrý den,
mam prosbu. Zpusobil jsem dopravni nehodu mnou zavinenou s firemní dodávkou s havarijnim pojištenim,ale nemam pracovni smlouvu ani školení. Ve firmě nechci dále pokračovat pro nevyhovující podmínky. Žádné smlouvy jsem nepodepisoval s majitelem firmy pro kterého jsem jezdil. Je možné ze bude ze mě neco vymáhat, nebo na co se mam připravit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bude to zajímavé,pokud dokážeš,že jízda byla nařízena tvým vedoucím,tak asi na tebe nebudou mít špag…
kozakl 04.09.2017 07:23
kozakl
Jízdy určoval dispečer.
Hetes 04.09.2017 08:02
Hetes
Teda išlo o legálnu jazdu schválenú firmou. Ak tam je dispečer, tak tam sú aj pravidlá používania a…
ok 04.09.2017 08:39
ok
Auto je pojištěnné havarijním jak už jsem psal a pojišťovna má uhradit 90% ze škody. Zbylé 10ˇfirma…
Hetes 04.09.2017 10:27
Hetes
tudíž ani žádný plat To jsi tam pracoval zadarmo?
Wikan 04.09.2017 10:43
Wikan
Pracoval jsem 2 týdny. Sjednaný plat jsem neměl, ale bylo mi řečeno, že se platí 1.6 Kč za kilometr.…
Hetes 04.09.2017 10:59
Hetes
Inak povedané, nemáš a ani si nikdy nemal v tej firme zamestnanecký pomer. Predpokladám, že tá firma…
ok 04.09.2017 11:18
ok
Takže, když se mi ozve majitel firmy a bude po mě chtít zaplatit 10% škody (zbytek platí pojišťovna)…
Hetes 04.09.2017 11:30
Hetes
Popisuješ to naprosto nevěrohodně. Nemáš smlouvu,nemáš plat,neznají tě a jak dispečer věděl jak se j…
kozakl 04.09.2017 11:40
kozakl
Nemám smlouvu, o platu jsme se bavili jen ústně. Pracoval jsemm dva týdny ( majitel říkal ať si to z…
Hetes 04.09.2017 11:51
Hetes
No jo,no. Já myslel,že takové firmy zanikly už v devadesátkách.Bohužel tak to chodí. Ono rčení - ale…
kozakl 04.09.2017 15:47
kozakl
V podstatě v té firmě,nebo v žádné firmě nesmíš jezdit s ničím,pokud k tomu nemáš jejich profesní os…
Kliďas 05.09.2017 08:35
Kliďas
Jsi mimo,asi nerozumíš co se řeší,nebo jsi neznalý. Protože jestli pojišťovna zjistí okolnosti kolem… poslední
kozakl 05.09.2017 15:18
kozakl

Teda išlo o legálnu jazdu schválenú firmou. Ak tam je dispečer, tak tam sú aj pravidlá používania a zodpovednosti. Bude sa postupovať podľa nich. V najlepšom prípade to vybaví a zatiahne firma (samozrejme okrem pokuty, ktorú si možno dostal na mieste havárie), v najhoršom bude od teba požadovať náhradu škody, ktoré vznikli firme (spoluúčasť na poistke a možno výkon niekoho z firmy, kto vybavoval opravu). V tomto môžeš hodne vyjednať vo svoj prospech, ak teda máš dobré vzťahy s firmou.

Auto je pojištěnné havarijním jak už jsem psal a pojišťovna má uhradit 90% ze škody. Zbylé 10ˇfirma ale četl jsem, že zaměstnavatel může vymáhat 4,5 násobek z mého platu. Jelikož nemám žádnou smlouvu, tudíž ani žádný plat. Jak se to řeší potom tohle? Jiný zaměstnanec mi říkal, že pokud zůstanu tak to bude po mě výmáhat a strhávat průběžně z platu, ale pokud odejdu tak prý na mě nemá nic (nevím zda je to pravda, proto se raději ptám dále). Jelikož už dále nechci pokračovat v této práci (ještě před nehodou jsem psal stejnému ridiči, že chci skončit a poté se stala nehoda), tak nevím jak to bude dál

Inak povedané, nemáš a ani si nikdy nemal v tej firme zamestnanecký pomer. Predpokladám, že tá firma sa neprizná k tomu, že ťa zamestnávala. Totiž, keby ti vyplatili ten zárobok, priznali by zamestnávanie načierno. Dúfaj, že sa uspokoja s tými nevyplatenými peniazmi a nebudú žiadať náhradu škody. Je to aj v ich záujme (aby sa moc nepreberalo čierne zamestnávanie). Inak majú nárok vymáhať tú škodu súdne s následnou exekúciou a potom (možno) čeliť mnohonásobne drahšiemu postihu zo strany štátnych orgánov.

Takže, když se mi ozve majitel firmy a bude po mě chtít zaplatit 10% škody (zbytek platí pojišťovna) + odtah, tak je lepší zaplatit, než odmítnout když nemám smlouvu? (jestli to tak chápu dobŕe) Protože jsem slyšel od zaměstance, že majitel to bude po mně chtít.

Popisuješ to naprosto nevěrohodně. Nemáš smlouvu,nemáš plat,neznají tě a jak dispečer věděl jak se jmenuješ,jak věděl jaké máš oprávnění s čím jezdit? Pokud to byla černota a dají to k soudu,tak to může po tobě vymáhat i pojišťovna,byť to firmě proplatí.

Nemám smlouvu, o platu jsme se bavili jen ústně. Pracoval jsemm dva týdny ( majitel říkal ať si to zkusím, že nebudeme řešit zatím smlouvu). Dispečeři na mě mají kontakt (několik desít smsek kam/kdy a jak jet), několikrát mě viděli navíc jsem posílal životopis, kde mám vše vypsané s čím můžu jezdit.

No jo,no. Já myslel,že takové firmy zanikly už v devadesátkách.Bohužel tak to chodí. Ono rčení - ale mě se to stát nemůže,pravě zafunguje v takovýchto prekérních situacích.V podstatě v té firmě,nebo v žádné firmě nesmíš jezdit s ničím,pokud k tomu nemáš jejich profesní osvědčení. Naštěstí už platí zákony.

V podstatě v té firmě,nebo v žádné firmě nesmíš jezdit s ničím,pokud k tomu nemáš jejich profesní osvědčení.

Čteš někdy po sobě, jaký žumpy píšeš? Míchat se do vláken, ve kterých jde o pokec, OK, ale míchat se do vláken, o kterých nemáš nejmenší šajnu? Jestli nemáš papíry na hlavu, tak s tím rychle něco dělej!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru