Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odmítnutí proplacení škodné události

Dobrý den, měl bych dotaz.
Měl jsem autonehodu, kterou jsem zavinil já. Mám sjednané havarijní pojištění.
Vozidlo jsem tedy nechal opravit ve smluvním servisu pojišťovny, ale teď po opravě, když servis vyžaduje po pojišťovně proplacení faktury se pojišťovna rozhodla proplacení zamítnout s tím, že prý moje auto bylo poškozené před nehodou (Je pravda, že na nárazníku byl už před nehodou ťukanec, ale po nehodě se vylomil z držáku a prasknul). Je možné aby likvidátor povolil opravu, ale při fakturaci platbu servisu zamítnul? Kdybych věděl, že si nakonec budu muset opravu platit sám, tak to do servisu nedám a opravím si auto svépomoci.
Dá se proti tomuto nějak ohradit, jsem v právu já, nebo má pojišťovna opravdu nárok na zamítnutí platby potom co servis auta povolila?
Předem děkuji za rady a názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
poisťovňa môže zamietnuť preplatenie opravy pokial porovnaním zistí,že škodu,ktorú má preplatiť nevz…
audax 10.10.2017 13:47
audax
toto je kandidat na najdlhsiu vetu na tejto poradni od jej vzniku.
fallon 11.10.2017 11:45
fallon
Zrovna dnes v nějaké debatě vyzýval moderátor diskutujícího - prosím stručně,nejlépe jednou větou.:-… poslední
kozakl 11.10.2017 15:12
kozakl

poisťovňa môže zamietnuť preplatenie opravy pokial porovnaním zistí,že škodu,ktorú má preplatiť nevznikla pri poistnej udalosti,ktorá bola riešená,ten likvidátor,čo spravil obhliadku havarovaného vozidla mohol byť spravidla oblastný zmluvný likvidátor škodových udalostí,ktorý má poverenie a akreditáciu vykonať posudok,ten len spísal a vyčíslil reálne škody na vozidle a odovzdal ich poisťovni,on nemá k dispozícii nejakú databázu na porovnanie a ani povinnosť preverovať v akom stave bolo auto pred haváriou,to už si spraví poisťovňa pokial takými údajmi disponuje a potom vyradí neopravené škody,ktoré už na aute boli pred haváriou z konkrétneho poistného plnenia a uhradí len škody,ktoré vznikli pri konkrétnej poistnej udalosti,nebude Ti napr. hradiť renováciu hrdzavého blatníku a potrhané čalunenie sedadiel,keď si si pri nehode len rozbil blinker etc.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru