Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem řidičský prukaz

dobrý den,

Dnes jsem udělal řidicské oprávnění, a zažádal si o řidičák, který ale mi přijde až za 2 týdny, ale problém je že zítra si jedu koupit auto, které budu min 20km řidit.
co se mi může stát kdyby me náhodou chytli policajti? bude se to řešit jako řízení bez rid. oprávnení nebo jako řízení bez rid prukazu děkuji za radu

Předmět Autor Datum
Přinejhorším ten řidičský průkaz nepřijde za dva týdny, ale o něco déle. ___KLIK___ nový
karel 09.11.2017 22:15
karel
Jojo,nesmíš bez papírů,ani když máš po zkouškách.To je to samé,když překročíš o den použití řidičáku… nový
kozakl 10.11.2017 07:53
kozakl
Nemáš řidičské oprávnění, máš jen složené zkoušky. Není to to samé. Vezmi s sebou řidiče. nový
Prasak 10.11.2017 08:57
Prasak
Když si jdeš koupit auto, bude pro tebe už připravené, aby sis ho mohl hned odvézt nebo teprve sepíš… nový
Yarda 10.11.2017 09:25
Yarda
Pokud by se naplnil tvůj scénář,tak i pojištěné nabourané auto neznamená při jízdě bez ŘP zaručené p… poslední
kozakl 11.11.2017 08:17
kozakl
Raději na těch 20km to někomu svěř. Sice je malá šance, že tě někde stopnou, ještě menší šance že na… nový
Ertil 10.11.2017 21:34
Ertil

Jojo,nesmíš bez papírů,ani když máš po zkouškách.To je to samé,když překročíš o den použití řidičáku,kterému třeba včera skončila platnost. Pohlíží na tebe jako na osobu,která nemá platné doklady ... Zkus na odboru dopravy vydání tohoto : „Pokud bude mít řidič náhradní doklad vydaný magistrátem nebo úřadem v místě bydliště, jenž potvrzuje, že se jeho nový řidičský průkaz vyřizuje, budeme tolerantní.

Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/s-propadlym-ridicakem-muzete-za-volat-s-potvrzenim-o-zadosti-20170103.html

Stojí to ale 500.-

Když si jdeš koupit auto, bude pro tebe už připravené, aby sis ho mohl hned odvézt nebo teprve sepíšeš co chceš a prodejce ho pro tebe pak začne připravovat?
Letos jsem měl podobný problém: jeden fitipaldi do mne na parkovišti nacouval a v servisu mi dali termín akorát v době, kdy jsem měl být v lázních. Tak jsem se s nimi domluvil, že si opravené auto budu moci odvézt, až se za tři neděle vrátím.
Představ si, že si auto vyzvedneš a cestou domů do tebe někdo narazí (nebo ty do někoho) s velkou škodou. Co asi na to řekne pojišťovna, když zjistí, že jsi řídil bez řidičáku (doufám, že si auto pojistíš než vyjedeš z prodejny)?

Raději na těch 20km to někomu svěř. Sice je malá šance, že tě někde stopnou, ještě menší šance že narazíš na nějakého experta co to bude chtít řešit, ale může se to stát a pak máš zaděláno na velký problém. Musíš vydržet. Taky jsem si koupil motorku i když na ni budu mít papíry až na jaře. Chodím na ni mlsně koukat do garáže, ale nesednu na to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru