Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztrata telefonu

Dobrý den včera večer jsem byl v hospudce a ztratil jsem telefon huawei p 9 dnes jsem byl na policii zapsat a řekli že mám čekat jestli mi ho nikdo nevrátí.chci se zeptat to se nedá podle výrobního čísla najít?dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teoreticky ano,prakticky ne. Teda jestli nový "nabyvatel" vymění SIM. Zkus tu už mockrát opakované r…
kozakl 26.11.2017 07:54
kozakl
IMEI se výměnou SIM karty nezmění. nový
Prasak 26.11.2017 12:37
Prasak
No bomba,to jsme nevěděli. :-D Ale jak donutíš příslušníky aby zahájili celoevropské pátrání ? nový
kozakl 26.11.2017 12:56
kozakl
Na to jsem neodpovídal. Jen na to, že výměna SIM na identifikaci telefonu nemá vliv. nový
Prasak 26.11.2017 13:32
Prasak
Jak u kterého mobilu. Syn ztratil nebo mu byl ukraden mobil Lumia (prostě najednou zjistil, že ho ne… poslední
rokator 26.11.2017 17:24
rokator

Jak u kterého mobilu. Syn ztratil nebo mu byl ukraden mobil Lumia (prostě najednou zjistil, že ho nemůže najít). Někdo ho vypnul, vyndal jeho simkartu, takže nebylo možné lokalizovat přes stránky Microsoftu. Zadal jsem si tam žádost, že jakmile se mobil aktivuje, chci o tom dostat informaci.
Asi po 14 dnech mi přišla zpráva, že byl mobil zapnut. Nový majitel ho koupil v zastavárně, nikdo se neobtěžoval mobil restartovat a vymazat staré údaje. Tím zůstalo propojení s microsoftím účtem, nový majitel si tam zadal svoje čísla, která se automaticky synchronizovala do účtu syna. Našel jsem tam jméno "Miláček". Zavolal jsem tam, domluvil se s nimi, sešli jsme se v zastavárně, kam ten mobil vrátili, oni dostali peníze zpět, policie mobil zabavila, sepsali se mou protokol a asi po třech hodinách jsem se vrátil domů s mobilem.

Takže dohledat jde lecos a nezáleží na použité sim kartě. Pokud by bazarista nebo kupec projevili alespoň trochu inteligence, tak provedli obnovení do továrního nastavení a mobil bych už nedohledal - maximálně bych ho mohl nechat zablokovat dle IMEI a byl by nepoužitelný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru