Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Eshop žádá poštovné při vracení zboží

Dakujem za citaciu, ale to nic nemeni na tom, co som tvrdil.
Pretoze to, co si napisal ty v preklade a v praxi znamena toto: Kupujuci uhradi postovne/prepravne/vodne/stocne (to je jedno proste to zaplati;o)) smerom k predajcovi a potom sa moze na zaklade OZ domahat tychto nakladov a pozadovat ich od eshopu. Eshop je v tomto pripade povinny tieto (samozrejme primerane) naklady uhradit a nasledne moze pozadovat od kupujuceho (ziaden zakon mu to nezakazuje) nahradu skody, ktoru utrpel (prepravne naklady, otvoreny a pouzity tovar a pod).
Samozrejme dole spravne niekto podotkol, ze si tu pletiem reklamaciu a vratenie tovaru bez udania dovodu...nevsimol som si, ze ide o reklamaciu, ale princip je bohuzial ten isty, takze je to defacto jedno.
Cize mame tu patovu situaciu, zakaznik sa moze opierat priamo o OZ, kupujuci sa moze vykrucat az cloveka prestane bavit dohadovat sa s nim a na tych 99Kc sa vykasle. Alebo sud, pre tych ktorym ide o princip.
A nie je nikde napisane, ze rovnaky sud nebude musiet absolvovat kvoli poziadavke zo strany eshopu.
A este je tu aj pohlad predajcu...sam som predajca, sam som mal eshop a viem, ake su s tym starosti, na ake marze sa dnes ide pri elektronike a pod a tak sa nedivim postoju predajcu.
Nicmenej jedina spravna vec, ktora sa da asi urobit je zverejnit meno eshopu, prestat tam nakupovat a obratit sa tam, kde riesia reklamacie bez zbytocnych poplatkov.
Este mala vsuvka na zaver...nakupujem prevazne z jedneho ceskeho skladu (s pobockou na SK) a to z 2 dovodov. Prvy je, ze obchodnik sa mi aspon obcas dava pocitit, ze nieco pre mna robi a druhy je, ze baby na reklamacnom oddeleni mam uplatene cokoladami a tak su moje reklamacie vybavovane "ochotnejsie" a nemam problem si s nimi obcas zavolat. Proste cena nie je vsetko.
Takze to nejako realne uzavrime. Kupujuci musi tovar reklamovat a to sa da bud zaslanim alebo osobne. Nasledne moze od obchodu pozadovat na zaklade OZ preplatenie nakladov a dalej sa uvidi ako sa zachova eshop.
Odpoved na otazku, ci eshop moze pozadovat 99Kc za vyzdvihnutie tovaru u zakaznika znie ano moze. Nakoniec aj tak ten krok musi spravit zakaznik, pretoze on chce tovar reklamovat/vratit...nie eshop;o).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny