Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepis-plna moc

Zdravim,
pán z Prahy s ma odemne kupovat auto, evidencku udelam normálně na spz,ale jak je to s tou plnou moci? Kdyz mu dam plnou moc at si to v Praze prepise a on tak neučiní co se bude dit? Chce si dojet mezi svatkama,ale úřad bude zavřený. Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V prípade, ak spíšeš nepriestrelnú zmluvu v zmysle Obč.zákonníka (s vyznačením presného dátumu, času…
Nuda 18.12.2017 08:39
Nuda
Zase nejaký pako, neznalý platných a účinných zákonov s podmienkami explicitne uvedených v predajnej… nový
Nuda 18.12.2017 12:35
Nuda
Je mnoho vlastníků, kteří litují, že dali plnou moc, a již nemají šanci přepsat vozidlo. Pak se budo… nový
milan.cukrar 19.12.2017 06:30
milan.cukrar
Ať dá kupující plnou moc tobě a přepiš to v registru ty. poslední
osobne 19.12.2017 20:46
osobne

V prípade, ak spíšeš nepriestrelnú zmluvu v zmysle Obč.zákonníka (s vyznačením presného dátumu, času, hodiny, minúty a sec. o fyzickom prevzatí vozidla kupujúcim s odovzdaním kľúčikov od vozidla, nadobúdacích listín a dokladov, malého technického preukazu) s verifikovaním podpisov zúčastnených strán pred notárom alebo na obecnom úrade, uvedieš presné lehoty, termín, do kedy je povinný vykonať kupujúci zmeny o prehlásení a prihlásení vozidla na miestne a vecne príslušnom inšpektoráte, prípadne u poisťovni, máš v ruke nepriestrelný doklad účinný a akceptovateľný pred štátnymi orgánmi alebo pred súdom s tým meritórnym záverom, že nenesieš zodpovednosť za vzniknuté škody alebo nenesieš objektívnu zodpovednosť v prípade spôsobenia priestupku proti cestným vyhláškam za platenie pokuty. Článok o prípadných škodách spôsobených kupujúcim s ostatnou zodpovednosťou je velice dôležité zmluvne zakomponovať - v zmluve vypichnúť.

Takto detailne spracovanú zmluvu, obohatenú ako bonus na mieru ušitými článkami, ako aj vyšperkovanými bodmi, si môžeš "uklohniť" doma na kolene, nemusí do veci cpať sosák advokát s rigorózo VŠ právnickým vzdelaním. Zmluva podľa Obč. zákonníka v platnom znení, ak má správnu formu, je jasná, zrozumiteľná, neodporuje zákonom ani dobrým mravom, je spísaná v kodifikovanom, úradnom jazyku, bude po jej predložení akceptovateľná pred všetkými štátnymi orgánmi od dňa jej podpisu pred úradnými osobami.

Všeobecné šablóny zmlúv o predaji vozidiel a hnuteľných vecí je na nete habadej.

Zase nejaký pako, neznalý platných a účinných zákonov s podmienkami explicitne uvedených v predajnej zmluve, fest a o dušu mínuskuje. Podobne, ako fízli z radov milicionárskych udavačov na striktne vyárendovanom zive.cz. Určite bude pôvodca z radov administrátorov tejto rubriky.

Len hlbokú prču si z vás robiť, sťa by na darknete, kdesi hlboko v siedmom leveli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru