Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokuta u MHD

Mno je to "voljaké" divné.
Žes nedal občanku občanku - se může stát, žes ji neměl (ikdyž měl). Divné je to, že revizor bez ověření tvojí totožnosti tě nechal jít, protože si mohl nahlásit jakékoliv jméno - a jak by na tebe přišli?

Na stranu druhou - kdokoliv, kdo je chycen za černou jízdu a zná tě, by pak mohl nahlásit jméno tvoje, ikdyž s jakýmkoliv datem narození. Správný postup revizora by být měl - máš občanku? Vypíšu podle ní, ev. třeba jiného důvěryhodného dokladu. Nemáš? Opíšu, cos mi nadiktoval a dám k ověření policajtovi.

Nejednou jsem takhle šel na služebnu a nechával dotyčného prověřit (kdysi jsem revizorem býval). Pro zajímavost se stalo - klučina cca 11let mi do papírů "nabulíkoval" vymyšlené jméno i datum narození, policajt to kontroloval se záznamy v pc a přišlo se na to, že klučina lhal. Policajt ho vzal za roh, dal mu facana, kluk se rozbulil a pak šlo všechno hladce.

Podle mých zkušeností - jak jsem psal výše: kdokoliv, kdo je chycen za černou jízdu a zná tě, by pak mohl nahlásit jméno tvoje, ikdyž s jakýmkoliv datem narození - a budeš platit všechno a všem? Ověřeno nic nebylo a je to tvrzení proti tvrzení. Tedy asi tak - snad jsem pomohl. 8-)

P.S.: To nenabádám k tomu, abys platil, či nikoliv, jen komentuji, jak se věci mají.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny