Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zbavení se zodpovědnosti

Ahoj, budu kamarádovi pomáhat s pracemi na jednom projektu, když to zkrátím tak on mi dodá manuály, já z toho vyčtu co každá věc potřebuje za díly (elektronické součástky, arduino apod) a množství, tento seznam dílů mu předám k objednání a pak to dle návodů sestavím.

Akorát že ty díly v tom množství v jakém to bude, jsou docela drahé a proto bych potřeboval vytvořit nějaké prohlášení, že nezodpovídám za funkčnost - já to pouze zapojím podle těch návodů které už někdo udělal, ale kdyby v tom návodu byla chyba např. v zapojení, tak abych za to nebyl zodpovědný já a nemusel např. hradil pořizovací cenu těch dílů (já to zapojení nevymýšlel, max se můžu pokusit v rámci svých možností a vědomostí to bez záruky napravit).

Můžete mi prosím poradit jak to jednoduše napsat? Zatím jsem nic podobného na netu ke stažení nenašel. Asi bude stačit jeden odstaveček, ale aby to nějak vypadalo... Díky moc

Předmět Autor Datum
Odborne sa takýto právny úkon nazýva: Zmluva o dielo. Podmienky zmluvy, ako aj šablony zostavené v… nový
Ahasver Chamachir 12.01.2018 10:17
Ahasver Chamachir
jj, smlouva o dílu bude (ale až přijdou ty díly, pak se upřesní termíny od kdy do kdy apod), ale toh… nový
n.u.r.v. 12.01.2018 10:24
n.u.r.v.
Diferencuj procesné úkony: 1./Záloha vyplatená vopred za nákup vecí a tovaru. 2./Samotné zhotoveni… nový
Ahasver Chamachir 12.01.2018 10:33
Ahasver Chamachir
Zařízení bude zhotoveno v souladu s dokumentací dodanou zadavatelem. Za vady vzniklé chybami v dodan… nový
jirka44 12.01.2018 12:35
jirka44
jj, díky, tak nějak, ještě si tam přidám kdo je zhotovitel a zadavatel nový
n.u.r.v. 12.01.2018 12:57
n.u.r.v.
tak jsem to napsal takto: ....... dále jen zadavatel ....... dále jen zhotovitel Zařízení bude zho… poslední
n.u.r.v. 12.01.2018 13:38
n.u.r.v.

Odborne sa takýto právny úkon nazýva: Zmluva o dielo.

Podmienky zmluvy, ako aj šablony zostavené v zmysle Obč. a Obch.zákonníka si nájdi podľa podmienok svojho procesného postavenia právneho subjektu, živnostníka alebo fyzickej osoby.

jj, smlouva o dílu bude (ale až přijdou ty díly, pak se upřesní termíny od kdy do kdy apod), ale tohle bych už mu chtěl dnes dát podepsat zvlášť

protože dnes už se budou ti díly objednávat a smlouva o dílo se ještě bude ladit...

asi něco jako zadavatel ten a ten a zhotovitel (já) ten a ten ... zadavatel byl upozorněn na (...no že to prostě nemusí fungovat) a souhlasí že zhotovitel neručí za funkčnost (...ručím že to zapojím dle manuálus správně, že nic neupadne a tak, ale když v manuálu bude přehozené + a - a celé to shoří tak je to v háji ale za to já nemůžu (škoda na materiálu+případně škody za opožděné dodání))..
+ podpisy

No a teď to dát nějak hezky do odstavce (slohy mě ve škole moc nešly). díky

Diferencuj procesné úkony:

1./Záloha vyplatená vopred za nákup vecí a tovaru.

2./Samotné zhotovenie diela (finálneho produktu-veci) s konkrétnou zodpovednosťou zhotoviteľa a tiež zadávateľa spôsobom, aby zmluvný právny úkon neodporoval platnému a účinnému zákonu či dobrým mravom pred prípadným súdnym sporom medzi účastníkmi sporového konania.

Jednotlivé články stručnej zmluvy si musíš zosmoliť (ušiť) na mieru sám tak, aby im druhá strana rozumela a zároveň bola ochotná zmluvu stvrdiť v.r. podpisom za účasti svedka alebo pred úradnou osobou (notár, obec). Sloh sa vyučoval v 4-tej triede ZDŠ.

http://obcanskyzakonik.justice.cz/index.php/smluvni-pravo/konkretni-zmeny-ve-zvlastni-casti/smlouva-o-dilo

tak jsem to napsal takto:

....... dále jen zadavatel
....... dále jen zhotovitel

Zařízení bude zhotoveno zhotovitelem v souladu s dokumentací dodanou zadavatelem.
Za vady, nebo škody na zařízení a jeho součástech, případně opožděné dodání hotového zařízení, způsobené chybami v dodané dokumentaci, její neúplností anebo opožděném dodání potřebných komponentů od zadavatele, zhotovitel neodpovídá.

Zhotovitel dále neodpovídá za vady, nebo škody na zařízeních způsobené modifikací zadání zadavatelem v průběhu realizace.

data a podpisy

Tak snad +- ok, ten poslední odstavec jsem tam ještě dorouboval kdyby průběhu sestavování vznikl požadavek např. na přidání nějaké nové funkce na kterou to nebylo připravené...( a jako následek by byl třeba vyhořelý zdroj apod...)

Díky moc za pomoc...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru