Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem schválený úvěr

Dobrý večer přeji,

Obracím se sem s dotazem. Dnes ráno jsem přes internet vyplnil koupi notebooku na splátky (Home Credit a.s.) přes společnost CZC. Společnost mi zaslala obratem na e-mail schválenou smlouvu a dokumenty smlouvy, které je potřeba podepsat a zaslat na adresu kde sídlí společnost Home Credit. Nicméně v průběhu dne jsem zjistil, že mám možnost finance získat jinde a bez půjčky. Večer jsem tedy volal na Home Credit, že žádám o storno a paní na infolince mě informovala, že schválený úvěr je stornovaný a tím to pro mě končí. Moje otázka zní, opravdu to pro mě končí? Nic jsem nepodepsal. Společnost Home Credit má pouze moje informace jako bydliště, rodné číslo, zaměstnavatele a tak dále. Setkal se někdo s podobnou situací? Mohu být v klidu, že pokud jsem smlouvu nepodepsal a pouze mi došel na e-mail návrh schválené smlouvy nemohou po mě nic chtít a nevznikl tak žádný závazek? Našel jsem příspěvky, kdy lidé byli v podobné situaci a odpovědí většinou bylo, že bez podpisu smlouva nevznikla a tak ani závazek, nicméně příspěvky jsou celkem staré (rok 2012, 2013). Tuším, že došlo k nějaké změně občanského zákoníku a tak se jen obávám, aby nevznikl závazek pouhým schválením smlouvy.

Mockrát děkuji
Jan

Předmět Autor Datum
Zmluva nadobudne platnosť podpisom obidvoch strán. Vždy a všade, aj pred rokom 2013 a aj po ňom. Ty… nový
ok 12.01.2018 19:24
ok
Díky moc za odpověď. To jsem potřeboval slyšet. Pokud to správně chápu tak bych neměl být vedený ani… nový
finn 12.01.2018 19:34
finn
No,snad nikdo za tebe nepodepíše ony schválené smlouvy a nebude to doloženo monitorovaným hovorem. P… nový
kozakl 13.01.2018 07:13
kozakl
No spolu s podepsanou smlouvou bylo nutne dolozit ofocene kopie občanského prúkazu a řidičáku. Také… nový
finn 13.01.2018 08:29
finn
napriek všetkému im pošli doporučene písomné odstúpenie od poskytnutého úveru a nákupu tovaru na spl… nový
audax 13.01.2018 11:16
audax
Vůbec bych se toho nebál. Pokud jste omylem nepodepsal něco CZC. Jinak jedná-li se o spotřebytelský… poslední
Thomash 18.01.2018 07:13
Thomash

napriek všetkému im pošli doporučene písomné odstúpenie od poskytnutého úveru a nákupu tovaru na splátky formou úveru od spoločnosti home credit a podacie lísty si velmi dobre uschovaj,už som osobne zažil a riešil,že sa po polroku u nich niekto zobudil a poslal upomienku,že prečo nieje dotyčný úver splácaný a skončilo to na súde,ktorý síce prehrali,ale aj tak to bola niekolkoročná ťahanica o ničom plná absurdít typu vydokladujte,že nič nebolo prevedené na žiadny účet v žiadnej banke a že dlžník nedlží nič,ale my o tom nemôžeme vydať písomné potvrdenie,lebo nevieme kolko nám dlží.........

Vůbec bych se toho nebál. Pokud jste omylem nepodepsal něco CZC. Jinak jedná-li se o spotřebytelský úvěr, tak je to ze zákona o regulovaných subjektech pod dozorem čnb a nemohou nic vyplati, když neobdrží doklady a pokud nic nevyplatí závazek nevzniká.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru