Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako uzavrieť dohodu o vine a treste

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, pár mesiacov dozadu som spáchal trestný či(prečin), pár dní dozadu som bol na výsluchu ohľadom toho, no a chcel by som uzavrieť dohodu a o vine a treste, lenže netuším ako na to. Nechcem aby mi prišlo proste predvolanie na súd keď splnam všetky požiadavky na dohodu o vine a treste, takže ako na to? Ďakujem za odpovede.

Předmět Autor Datum
Tento procesný právny úkon v trestnom konaní musíš prekonzultovať s dozorným prokurátorom, ktorý vyp… poslední
Ahasver Chamachir 15.01.2018 06:45
Ahasver Chamachir

Tento procesný právny úkon v trestnom konaní musíš prekonzultovať s dozorným prokurátorom, ktorý vypracuje obžalobu pre miestne a vecne príslušný súd. (Ak si na SR, lebo v ČR tento stalinistický CCCP model nemajú v tr. práve zakotvený. V ČR obvinenie predkladá sudcovi priamo vyšetrovateľ mimo dohľadu štátneho zástupcu).

Prokurátor musí vždy pristúpiť na dohodu o vine a o uloženom treste. Prokurátor predloží spis sudcovi, ktorý nevie ktorá bije, naservírovaný trest od zeleného stola odklepne aj bez nariadeného hl. pojednávania. V prípade prečinu, ak si sa nevyhýbal predvolaniam zo strany OĆTK, spolupracoval si, nebol si trestaný posledných desať rokov, nebol si v podmienke alebo ti ľudovodemokratická lúza v terajšom obvinení nenaparila súčasne viacero prečinov (do 5-rokov) v jednočinnom súbehu, potom ti nehrozí nepodmienečný kriminál. Nemáš sa čoho obávať, podmienku vyfasuješ tak-či tak. Ale nemusíš, bude ťa riešiť iba obec v priestupkovom konaní v prípade, ak si celebrita prípadne sudca skonštatuje, že skutok sa nestal, skutok nebol tr.činom pričom prokurátor sa neodvolá na mieste.

Záleží od nálady sudcu. Ideálne súdne konania sú včasne doobeda a hneď po obede, sudca je z psychologického rozpoloženia s plným črevom po raňajkách alebo po "tučnom" obede v dobrej a spokojnej nálade. Amen tma, ak ťa vyfasuje female práve v období krámovania, pritom ešte k tomu nie si zrovna tmavovlasý fešák s havraními, zvlnenými vlasmi vyrastajúcimi až na čele, s vystúpenými lícnymi kosťami po vzore afgánskeho teroristu so zahnutým nosom v podobe háku na vagóne, s prerasteným obočím Brežneva. Ak si guľatohlavý jeliman slovanského výzoru, máš v čase ovulácie "nestrannej" sudkyne smolu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru